Gastenboek

Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019

Recent Toegevoegd

 • Bestuur
  14-11-2021
    Beste schakers, het bestuur heeft besloten om de komende 3 dinsdagen het clubschaken niet door te laten gaan.   De nieuwe corona maatregelen, die overigens op diverse punten vrij...
 • INFO
  07-11-2021
 • Interne competitie
  03-11-2021
    Uitslag Ronde 7                 1 Selwin Keuning  -  Jan Hans de Jong 1 - 0 2 Tjitze...
 • Interne competitie
  27-10-2021
    Uitslag Ronde 6                 1 Anne Kloosterman  -  Matthijs van der Grijp 1 - 0 2 Jesse...
 • Competities
  25-10-2021
  Speeldata 2021-2022 datum 7 september 2021 A.L.V. 14 september 2021 1e intern 18 september 2021 KNSB Sneek 1 - Assen 1 21 september 2021 2e intern 28 september...
 • More news...

Bezoekers

Today 114

Yesterday 144

Week 114

Month 3647

All 182577

Currently are 16 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

No title

Vierde doorbreekt 4-4 impasse.


Het blijft toch lastig zonder navigatie ’s nachts door de Friese greiden je bestemming te vinden. Dit ondervonden de schakers van het vierde op weg naar ‘Emanuel Lasker’ in Sint Annaparochie. Siebe wist een sluiproute maar die bleek helaas afgesneden zodat ondergetekende inclusief bemanning totaal de kluts kwijt raakten en al lang blij waren onderweg een bordje met daarop Leeuwarden te ontdekken. Normaal rij ik liever een straatje om maar deze keer kwam het niet ongelegen.

 

Enfin, vele ontberingen en een barre tocht later kwamen we toch nog keurig 8 uur bij het dorpshuis in Sint Anna aan. Je moet er wat voor over hebben om in het vierde te spelen. Schakers zijn hoffelijke mensen en ook deze ‘parochianen’ hadden geduldig een kwartiertje gewacht. In het plaatselijke centrum voor cultuur, feest en wat dies meer zij, was een bedrijfsfeestje in volle gang dus dat beloofde een lekker rustig avondje.

 

Maarten had ons eerder al een halfje geschonken door een vooruit gespeelde partij Volgens insiders had er meer in gezeten maar het begin van de fundering was gelegd.

 

Jan Hans (4) had zich voorgenomen na vele jaren ongeslagen te zijn geweest maar eens rustig aan te doen. Ook hij mocht wel eens verliezen. Deze doelstelling moest hij al gauw laten varen want na een stief kwartiertje was het eerste punt voor ons binnen. Zijn tegenstander vond het niet nodig te ontwikkelen. Jan Hans zag kans een kwaliteit voor te komen en de partij snel naar zijn hand te zetten. Hij kon zich al vroeg in het feestgedruis van de buren storten.

 

Het omgekeerde was bij Albert op bord 6 het geval. Door een fout in de opening kon zijn tegenstander met loper en dame een dubbele aanval op koning en toren plaatsen. Hier hielp geen lieve moedertje aan en de toren kon snel in de doos. Albert spartelde nog even tegen maar gaf enkele zetten later maar wijselijk op hiermee alles weer in evenwicht brengend.

 

‘Wytze van der Zeeën aan tijd’ op 5 speelde weer eens ouderwets snel en accuraat en al vroeg was duidelijk dat zijn stelling met een overmacht aan centrumpionnen gewonnen was.

Dat dit nog een tijdje duurde pleit voor Wytze die steeds het teambelang voor ogen stond.

 

Ook nestor Dirk Meier, als vanouds op 1, had veel ruimtelijk overwicht en toen ‘mijnheer pastoor’ verzuimde lang te rocheren kon Dirk het fraai afmaken. Hiermee een zeer knappe overwinning bijschrijvend op zijn conto.

 

‘TomTom Siebe’ op bord 7 stond een kwaliteit voor tegen een handvol pionnen. Deze bleken veel sterker dan de kwal van onze meubelboer. Siebe haalde alles nog eens uit de kast maar kon niet voorkomen dat het punt naar de ‘misdienaar’ ging.

 

Tussenstand: 3½-2½, met nog 2 partijen te gaan. Het zou toch niet weer 4-4 worden?

Sake Jan aan het 2e bord had bijna de hele avond een gelijke stelling maar moest in het eindspel met gelijke lopers en een pionnetje minder toch nog opgeven. Een ‘skuuvpartij’ eerste klas, Sake Jan onwaardig.

 

Zodat ondergetekende, die de rol van Maarten als laatst spelende maar eens op zich nam, de beslissing moest brengen. Ik had vanaf het begin alle stukken in de aanval maar omdat de ‘beminde parochiaan’ alle stukken in de verdediging had was het lastig ijzer met handen te breken. Een geplande ruil moest wat verlichting brengen maar pakte averechts uit. Er restte slechts een eindspel met wederzijds toren en paard en een handvol pionnen. Hoewel een dergelijk eindspel niet iets is waar je me voor wakker mag maken kon ik met wat tijd meer de winst binnen slepen.

 

Na jaren van gelijkspel eindelijk een overwinning die ons naar verluid het recht geeft nog een jaartje langer in de tweede klas FSB te mogen optreden.

 

De terugreis ging een stuk voorspoediger zodat deze historische zege in het bruisende Sneker nachtleven gevierd kon worden.

 

Amen.

Julius Bosma

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Agenda

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek