Gastenboek

Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019

Recent Toegevoegd

 • Bestuur
  14-11-2021
    Beste schakers, het bestuur heeft besloten om de komende 3 dinsdagen het clubschaken niet door te laten gaan.   De nieuwe corona maatregelen, die overigens op diverse punten vrij...
 • INFO
  07-11-2021
 • Interne competitie
  03-11-2021
    Uitslag Ronde 7                 1 Selwin Keuning  -  Jan Hans de Jong 1 - 0 2 Tjitze...
 • Interne competitie
  27-10-2021
    Uitslag Ronde 6                 1 Anne Kloosterman  -  Matthijs van der Grijp 1 - 0 2 Jesse...
 • Competities
  25-10-2021
  Speeldata 2021-2022 datum 7 september 2021 A.L.V. 14 september 2021 1e intern 18 september 2021 KNSB Sneek 1 - Assen 1 21 september 2021 2e intern 28 september...
 • More news...

Bezoekers

Today 111

Yesterday 144

Week 111

Month 3644

All 182574

Currently are 18 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Sneek IV - De F-Pion II 4½-3½
Voorzitter Dirk Schild waarschuwde vooraf de gasten van de F-Pion uit Franeker en Harlingen voor de kracht van het Sneker keurkorps. Dat ze hun borst maar nat konden maken.
 
Het zou een memorabele avond worden in het ABC.

 

Met zwart werd slechts een halfje behaald door de Waterpoorters, zeg maar gerust kado gekregen. Dat ging als volgt:

 

Maarten (3) had tot het eindspel een goede stelling met een pion meer tot hij pardoes een paard weggaf. De nul had ik al genoteerd tot ik later hoorde dat het remise was!

Zijn tegenstander, gelijk gekuifd en geknipt, zag het eindspel met een stuk meer niet zitten en had maar remise aangeboden. Zo willen we ze graag meer.

 

 

 

De avond was rustig begonnen tot Wytze van der Zee zijn dame ruilde voor 2 torens en in het eindspel van dame tegen toren met beide een paard moest opgeven.

 

Wytze had zijn avond niet hetgeen ook voor ondergetekende gold die moest opboksen tegen een Bokitopening (b4). Ik stond na een zet of 10 al zwak tot zeer beroerd en na louter krachtzetten van mijn tegenstander kon ik na 25 zetten het apenhok in. Bij deze reserveer ik Bert voor een spoedcursus ‘Wat te doen na 1. b4?’

 

Dirk Meier op bord 1 stond een kwaliteit achter. Zijn tegenstander speelde echter zeer behoedzaam en maakte totaal geen haast om de winst veilig te stellen. Maar geholpen door een fout van Dirk ging het punt toch nog eenvoudig naar de gastspeler.

 

Tot zover de verloren partijen, over naar het betere schaakwerk.

 

Te beginnen bij Albert (6) die met wit meestal garant staat voor degelijk schaken, wachtend op de kansjes die komen. Zo ook gisteravond toen zijn tegenstander er geen heil meer in zag en sportief de strijd staakte.

 

 

Jan Hans (4) speelde weer een typische ‘Jan-Hans-partij’, d.w.z. met lekker veel pionnen op het bord spelen tot de tegenstander murw geskuuvd is, een foutje maakt, die dan door JH vakkundig afgestraft wordt. Gisteravond bood een vrije lijn de kans tot torenruil gevolgd door pionwinst. Bij JH betekent dit steevast Ippon.

 

 

Ook Sybe op het laatste bord speelde een mahoniehouten partij (een partij uit een stuk). Zijn tegenstander kreeg bezoek van de dame en paard en liet zich zomaar mat zetten. Hier was geen redden meer aan (zie bijgaande partij).

 

 

Tot de laatste partij een 3½-3½ gelijke stand, het zou toch niet weer…..

 

Sake Jan (2) had deze ronde de eer om het karwei af te maken. Aan het eind van het middenspel stond hij 2 pionnen voor maar die verdwenen als sneeuw voor de zon zodat een eindspel overbleef met beide een paard en 3 pionnen. Zij het dat de koning van SJ beduidend beter stond. In arren moede offerde de F-Pionner zijn paard met de hoop op pat maar dat feest ging niet door zodat de overwinning een feit was.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Agenda

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek