Gastenboek

Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019

Recent Toegevoegd

 • Bestuur
  14-11-2021
    Beste schakers, het bestuur heeft besloten om de komende 3 dinsdagen het clubschaken niet door te laten gaan.   De nieuwe corona maatregelen, die overigens op diverse punten vrij...
 • INFO
  07-11-2021
 • Interne competitie
  03-11-2021
    Uitslag Ronde 7                 1 Selwin Keuning  -  Jan Hans de Jong 1 - 0 2 Tjitze...
 • Interne competitie
  27-10-2021
    Uitslag Ronde 6                 1 Anne Kloosterman  -  Matthijs van der Grijp 1 - 0 2 Jesse...
 • Competities
  25-10-2021
  Speeldata 2021-2022 datum 7 september 2021 A.L.V. 14 september 2021 1e intern 18 september 2021 KNSB Sneek 1 - Assen 1 21 september 2021 2e intern 28 september...
 • More news...

Bezoekers

Today 111

Yesterday 144

Week 111

Month 3644

All 182574

Currently are 17 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

De schakers van het vierde van Sneek moesten afgelopen vrijdag naar Buitenpost voor hun een na laatste uitwedstrijd tegen De Twee Kastelen. Kastelen heb ik niet gezien, wel een kerk met aangrenzende zaaltjes voor cultuur en ontspanning. De schaaklocatie in het plaatselijke Godshuis had qua ruimte en beleving veel weg van het knusse Kalverdijkje, om even de sfeer te schetsen. Hoe dan ook, met een kersverse jetlag in het lijf van Albert en Jan Hans waren de verwachtingen niet al te hoog gespannen.

In de gebruikelijke bordvolgorde de persoonlijke resultaten:

1.    Dirk Meier speelde, vrij naar Bert de Vries, het ongebruikelijke 1. b4. Zijn tegenstander liet zich niet verrassen en door een lastige dubbele penning kwam hij spoedig een stuk voor. Dirk probeerde nog van alles maar moest al snel de strijd staken.

2.    Als enige wist Sake Jan een vol punt te scoren. In een Franse opening had hij in het begin al een half uur tijdvoorsprong hetgeen hem later in de partij groot voordeel zou brengen. Na eerst een kwaliteit achter gestaan te hebben wist hij dit om te buigen in een stuk voor. Met een loper en toren tegen een toren wist SJ bekwaam het eindspel uit te spelen.

3.    Maarten was traditiegetrouw als laatste nog bezig. Zijn eindspel was kansloos met een stuk en een handvol pionnen minder. Naar eigen zeggen had hij zeker gewonnen als hij niet door een penning een stuk kwijtgeraakt was. Tja…..

4.    Jan Hans, net terug uit gokparadijs Las Vegas was waarschijnlijk uitgegokt. Had weinig goesting om veel risico te nemen en schoof zijn stelling daarom maar volledig dicht, hiermee een zekere remise veilig stellend.

5.    Wytze had al snel een hem kenmerkende stelling op het bord, d.w.z. een open overzichtelijke stelling met niet al te veel stukken. In een gelijkwaardige stand werd remise besloten door herhaling van zetten.

6.    Albert, nog nagenietend van de gewonnen Jackpot in de Amerikaanse woestijnstad zag i.p.v. schaakstukken alleen maar fiches op het bord. Hierdoor verblind koos hij, in het teambelang, voor een risicoloos gedegen opstelling. Omdat zijn tegenstander ook niet echt aandrong besloten de heren het punt te delen.

7.    Ondergetekende is naarstig op zoek naar het boek ‘Hoe bestrijd ik mijn vormcrisis?’
Mijn naamgenoot van de arme tak dacht ruim een half uur na over het antwoord op een grafzet mijnerzijds. Na lang nadenken koos hij voor de juiste voortzetting en maakte het bekwaam af na nog wat geknoei van mijn kant.

8    Sybe dacht door een loperoffer op f2 minimaal een pion te winnen maar kwam van een koude kermis thuis toen hij een stuk achter raakte. Maar door handig spel wist hij het stuk terug te winnen en bleef een gelijk staand eindspel over. Het vierde halfje was hiermee een feit.

Na deze nederlaag kunnen de kampioensaspiraties de prullenbak in en is handhaving in de 2e klasse het hoogst haalbare voor het Sneker keurkorps. De overwinning uit op PSV van it Fean maakte wat mij betreft veel goed.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Agenda

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek