Gastenboek

Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019

Recent Toegevoegd

 • Bestuur
  14-11-2021
    Beste schakers, het bestuur heeft besloten om de komende 3 dinsdagen het clubschaken niet door te laten gaan.   De nieuwe corona maatregelen, die overigens op diverse punten vrij...
 • INFO
  07-11-2021
 • Interne competitie
  03-11-2021
    Uitslag Ronde 7                 1 Selwin Keuning  -  Jan Hans de Jong 1 - 0 2 Tjitze...
 • Interne competitie
  27-10-2021
    Uitslag Ronde 6                 1 Anne Kloosterman  -  Matthijs van der Grijp 1 - 0 2 Jesse...
 • Competities
  25-10-2021
  Speeldata 2021-2022 datum 7 september 2021 A.L.V. 14 september 2021 1e intern 18 september 2021 KNSB Sneek 1 - Assen 1 21 september 2021 2e intern 28 september...
 • More news...

Bezoekers

Today 113

Yesterday 144

Week 113

Month 3646

All 182576

Currently are 21 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

juliusSneek IV trad in de eerste ronde in klas 2b FSB aan tegen Steenwijk II in het gelijknamige. Nestor Jan Hofman was bereid ons achttal te completeren na afzegging van Mike Ising. In de auto was het gezellig keuvelen over koetjes en kalfjes. Hofman blijkt liefst 5 hobby's te hebben. Met stip op 1: paarden (it Fryske hynder) en als goede tweede het schaak. Een poging van mij dit om te draaien bleek ijdel.

De schakers uit Overijssel spelen tijdelijk in een buurthuis inclusief luid gillende en zingende naaikransjes. Probeer dan maar eens een goede pot op het bord te leggen.

Jan, op het laatste bord, ging er eens goed voor zitten en bouwde een degelijke, want compleet dichtgeschoven, stelling op. Wellicht geïmponeerd door de vervaarlijk uitziende tattoos van zijn tegenstander maakte Jan een fout waarna de dame van zijn tegenstander toch nog op bezoek komen om de nodige pionnen te snoepen. Hij had zich een leuker debuut voorgesteld.

Maurits (6) was naar eigen zeggen nog niet helemaal scherp na zijn vakantie. Hij raakte een pion kwijt, won er een terug en in het eindspel had hij liefst 2 verbonden vrijpionnen. Genoeg voor winst. Niet dus. Maurits dacht een pion te kunnen offeren om met de ander te promoveren. De Steenwijker liet zich echter mooi pat zetten. Ik denk dat M. inmiddels wel thuis is......

Sybe (7) speelde een gedegen partij die resulteerde in een volkomen gelijk eindspel met beide 5 pionnen en gelijke lopers. Na 2 afgewezen remisevoorstellen van Sybe had deze geen zin meer iets te ondernemen. Hierdoor kon zijn tegenstander juist actief worden en slinkte Sybe's pionnenvoorraad dusdanig dat hij even later op kon geven.

Ondergetekende op bord 3 moest tegen ex jeugdkampioen Ingrid Jansen. Ook bekend van het FK. Zij dacht op zet 6 liefst 40(!) minuten na en moest dat in het eindspel bekopen. Door tijdgebrek kon ze geen goede verdediging vinden tegen mijn koningsaanval.

Buurman Jan Hans op vier wachtte rustig af op een fout van zijn tegenstander die inderdaad ook kwam. Door een dubbele aanval met de dame kon hij een loper winnen. De rest was eenvoudig uittikken op zijn Jan Hans' en een punt bijschrijven.

Dirk Meijer, traditiegetrouw op het eerste bord, begon goed aan zijn partij. Naarmate de avond vordert wil er bij Dirk nog wel eens een foutje insluipen. Het gewonnen stuk werd in het eindspel terug gegeven door zijn tegenstander, echter wel ten koste van een niet te stoppen vrijpion. Tussenstand 3,5-2,5.

Op bord 2 speelde Sake Jan een boeiende partij. In de opening leek het helemaal mis te gaan maar onze loco teamchef had goed gezien dat het net paste. Zijn tegenstander offerde liefst een toren voor, schijnbaar, een mooie aanval. Ook deze werd bekwaam gepareerd en restte een eindspel met 2 torens voor de dame. De Steenwijker leek met eeuwig schaak weg te komen maar door een misrekening verloor hij zijn dame en daarmee de partij.

Tijd voor Maarten de stand al dan niet te doen kantelen in ons voordeel. Dat leek er niet op met een pion minder, en door stukruil nog een minder. Verlies was al ingecalculeerd. Zijn tegenstander begon echter te twijfelen, liet piondoorbraak toe en miste daadkracht om het af te maken. Na promotie van beide zijden bood hij maar remise aan. Maarten wees er hem fijntjes op dat zijn tijd verstreken was en werd hiermee 'man of the match'.

Een fortuinlijke 4,5-3,5 overwinning derhalve als inspiratie voor de overige Sneker teams.

Net als de Chileense kompels zullen ook zij het licht weer zien.

Julius

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Agenda

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek