juliusDe streekderby tussen de beloften van Sneek en het tweede van Westergoo eindigde na een hectisch slot in een gelijkspel.

Centrumspits Dirk Meijer kreeg een flankaanval te verduren waar hij niet meer goed uit kwam. Een batterij aan stukken en een verre vrijpion zorgden voor het eerste punt voor de Bolswarders.

Met fraai spel bracht Sake Jan op 2 de stand gelijk toen tegenstander Eeltsje Boomsma een paar keer opzichtig in de fout ging.

Jan Hans (5) blies naar eigen zeggen zijn stelling op. Met een kwaliteit minder moest hij lijdzaam toezien hoe dame, toren en paard zijn koning op de korrel namen.

Ook nu werd de achterstand weer goedgemaakt. Dit keer door Maarten (6) die voor zijn doen vroeg klaar was. Zijn tegenstander had zijn stukken buitenspel gezet zodat Maarten ongehinderd en met verve in de aanval ging.

Ondergetekende (3) kreeg met zwart een Trompovski opening voor de kiezen. Om juridische stappen te voorkomen ben ik maar niet naar kenner Tjitze gestapt voor de fijne kneepjes. Op eigen kracht slaagde ik erin een aardige flankaanval op te zetten. Een fraaie tegenactie zorgde voor lucht en na enige schermutselingen belanden we in het eindspel. Met een pion minder kon ik net remise maken.

Maurits op het zevende bord dacht te kunnen winnen maar door een dubbele aanval op zijn koning en een pion verzandde de zaak in een gelijkspel.

Bert (4) viel in voor Sybe, die niet wist dat we moesten spelen (foei), verweerde zich kranig maar moest met 2 pionnen minder berusten in een nederlaag. Misschien dat een paardoffer voor 2 pionnen nog kansen bood in het eindspel maar dat wordt nog uitgezocht.

Hierna was alle aandacht gericht op debutant Mike Ising. Met zeeën van tijd voorsprong (ruim een half uur tegen anderhalve minuut) weigerde hij subiet, en terecht, een remisevoorstel. Met liefst 4 pionnen voorsprong slaagde de Bolswarder er niet in de zege mee te nemen naar de Hanzestad. Langzaam tikten zijn seconden weg en werd Mike ‘man of te match’.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s