Gastenboek

Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019

Recent Toegevoegd

 • Bestuur
  14-11-2021
    Beste schakers, het bestuur heeft besloten om de komende 3 dinsdagen het clubschaken niet door te laten gaan.   De nieuwe corona maatregelen, die overigens op diverse punten vrij...
 • INFO
  07-11-2021
 • Interne competitie
  03-11-2021
    Uitslag Ronde 7                 1 Selwin Keuning  -  Jan Hans de Jong 1 - 0 2 Tjitze...
 • Interne competitie
  27-10-2021
    Uitslag Ronde 6                 1 Anne Kloosterman  -  Matthijs van der Grijp 1 - 0 2 Jesse...
 • Competities
  25-10-2021
  Speeldata 2021-2022 datum 7 september 2021 A.L.V. 14 september 2021 1e intern 18 september 2021 KNSB Sneek 1 - Assen 1 21 september 2021 2e intern 28 september...
 • More news...

Bezoekers

Today 114

Yesterday 144

Week 114

Month 3647

All 182577

Currently are 19 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

julius100Dit verslag van de wonderbaarlijke avonturen van het Sneker vierde schaakteam wordt een stuk korter dan gebruikelijk. De oorzaak hiervan is dat men met liefst 2 man minder in het strijdperk traden tegen de F-pion uit Franeker. Een naam waar over nagedacht is trouwens maar dit terzijde.

De TomTom bracht ons keurig naar een defecte brug in de kaatsstad. Heeft Franeker maar één brug? Dat doen we in Sneek toch handiger. Omrijden bleek alleen mogelijk via de weg terug richting Tzum. Dankzij een behulpzame inboorling werden we toch nog keurig op de plaats van bestemming gebracht. Waarvoor driewerf hulde! Jan Hofman hadden we al gevraagd om in te vallen maar deze moest eerst even met moeders in de clinch, met een negatief resultaat. Op het gevaar af dat mem dit stukje leest: wellicht is het voor een volgende keer handig om een goede smoes te verzinnen. Een hengstenkeuring in 058, is dat wat? Mike zou rechtstreeks uit de hoofdstad komen maar kwam gewoon niet opdagen. Ik zou Moszkowicz maar bellen want de rapen zijn gaar. (red: Mike was ziek, had zich keurig afgemeld bij Sake en treft geen blaam. Ik zou Anker en Anker maar bellen Julius, dit is smaad!)

Hoofdman Dirk, wiens geest nog altijd rondwaart in 'de Bogt fen Guné', kon het niet bolwerken tegen de eerste man van Franeker. Dirk probeerde nog wel een vroege dame uitval richting vijandelijke koning maar dit werd vakkundig weerlegd.

Naast steller dezes, die van interim teamchef Jan Hans op 3 mocht plaatsnemen, was een lege stoel. Daar waar Mike hoorde te zitten. Wat schetste mijn verbazing toen er doodleuk twee F-pionners plaats namen. Een doorzichtige poging ons toch al gebroken moreel verder af te breken? Jan Hans had het onzalige plan opgevat mij aan Eppie Bergsma te koppelen. Uitgerekend tegen hem heb ik op het FK kansloos verloren. Even leek het erop of mijn traditionele flankaanval hout sneed maar de verdediging was weer eens niet op orde zodat de stukken al vroeg in de doos konden.

Jan Hans op bord 5 gaf wel het goede voorbeeld door met een gedegen winstpartij de neuzen weer in de goede richting te zetten. Om er nog een gelijkspel uit te slepen moest de rest echter ook winnen. Dit bleek teveel gevraagd.

Sybe had een kansrijke stelling op het laatste bord met een stuk voor een handvol pionnen. Het eindspel wat overbleef was dermate apart, om niet te zeggen curieus, dat de zaak verzandde in een potremisestelling. Althans de kenners kwamen er niet uit.

Ondanks verwoede pogingen van invaller Dirk Schild (7) om wat aan de bordpunten bij te dragen kon hij niet meer dan een halfje toevoegen. Zijn tegenstander hield de stelling dusdanig onder controle dat alleen met een kansloos offer een poging kon worden gewaagd. Omdat Dirk niet Julius heet koos hij wijselijk voor remise.

De stelling van Maurits op vier zag er veelbelovend uit met wat actiever stukkenspel en meer tijd op de klok. Zijn tegenstander bleef rustig en zag kans met 2 torens Maurits' koning buitenspel te zetten. Laatstgenoemde zag geen winstkans en bood na lang nadenken maar remise aan hetgeen in dank werd aanvaard.

Bij deze wordt Sybe nog bedankt voor het veilig thuisloodsen door het barre winterlandschap.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Agenda

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek