Gastenboek

Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019

Recent Toegevoegd

 • Bestuur
  14-11-2021
    Beste schakers, het bestuur heeft besloten om de komende 3 dinsdagen het clubschaken niet door te laten gaan.   De nieuwe corona maatregelen, die overigens op diverse punten vrij...
 • INFO
  07-11-2021
 • Interne competitie
  03-11-2021
    Uitslag Ronde 7                 1 Selwin Keuning  -  Jan Hans de Jong 1 - 0 2 Tjitze...
 • Interne competitie
  27-10-2021
    Uitslag Ronde 6                 1 Anne Kloosterman  -  Matthijs van der Grijp 1 - 0 2 Jesse...
 • Competities
  25-10-2021
  Speeldata 2021-2022 datum 7 september 2021 A.L.V. 14 september 2021 1e intern 18 september 2021 KNSB Sneek 1 - Assen 1 21 september 2021 2e intern 28 september...
 • More news...

Bezoekers

Today 113

Yesterday 144

Week 113

Month 3646

All 182576

Currently are 21 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

julius100Er stond een zware klus te wachten voor de broeders van SneekIV: uit tegen Mid Fryslan, die als een stoomwals recht op het kampioenschap aankoerst. Dan is het wel handig om in elk geval met 8 man aan te treden. Die achtste man werd nota bene nietsvermoedend wandelend bij Ger’s lampenshop gespot. Maarten kreeg onmiddellijk de opdracht dit heerschap subiet dan wel stantepede klem te rijden, in de auto te sleuren en op zijn verplichtingen te wijzen. Dirk Meier wist van niks, stamelde dat hij nog even naar huis moest maar werd daarna met alle egards, zoals een heer van stand verdiend, medegenomen naar het lieflijke Akkrum.

In een keer goed rijden is niet leuk. Daarom de traditie maar in stand houden en een paar km omrijden want Akkrum schijnt door een snelweg gekliefd te zijn. Kunnen die Anker jongens daar niets aan doen? Hoe dan ook toch nog keurig op tijd in het sfeervolle etablissement genaamd ‘De kromme Nilles’ aangekomen. Nadat de plaatselijke jeugd richting moeders aftaaide kon er begonnen worden.

Dirk traditiegetrouw op bord 1, wellicht nog beduusd van de nachtelijke ontvoering, raakte een stuk kwijt zag in dat verder spelen zinloos was en schudde ter overgave de hand.

Met Sybe op 7 ging het al niet veel beter. In een licht inferieure stelling bood hij maar remise aan in de hoop op een halfje. Zijn tegenstander had echter zoveel plezier in de stelling dat hij remise zonde vond en lekker doorspeelde. Na een schaakje raakte Sybe een toren kwijt en was de stand 2-0 volgens Frits van Turenhout.

Strijdleider Jan Hans had ondergetekende op een gerieflijke positie 7 gezet, ook nog met wit. Dan rest er maar een ding: aanvalluh! Met een dubbele toren paard en dame langs de flank moet dat wel goed gaan. Ik had de keus uit 3 manieren mat te zetten.

Invaller Jappie de Vries, waarvoor driewerf hulde, verspeelde iets teveel pionnen in een verder gelijkwaardige stelling met beide 2 lopers. Zulke pionnen worden in het eindspel node gemist.

Maurits mocht het opnemen tegen publiekslieveling Jeroen Sparenberg. Naar eigen zeggen stond hij goed , om niet te zeggen aanvallend, maar een fout kostte een stuk en toen even later een toren werd weggeblunder mochten we weer een nul bijschrijven.

Driver Maarten (4) deed iets niet goed met zijn centrumpionnen. De druk op zijn stelling werd opgevoerd met een verdubbelde toren en diagonale loper en dame. Zoiets kan niet goed gaan en dat ging het dan ook niet. Nul plus nul blijft nul.

Zeker als Jan Hans, die zichzelf aan de sterke Peter Koning op bord 2 had gekoppeld, ook maar een nul in het zakje deed. In een skuuvpartij eerste klas werd hij op zijn Kramniks van het bord gezet. Niet met de botte bijl maar heel subtiel met fijne zetjes.

De stelling van Sake Jan zag er veelbelovend uit met 2 verbonden vrijpionnen. Eerst werd er aan beide kanten nog wel even gepromoveerd maar met slechts een handvol seconden op de klok kon de Akkrummer een resterende vrijpion niet stoppen en mochten we nog een bordpuntje extra bijtellen.

Sake Jan en ik mogen kiezen uit een bezoekje aan Fischer’s graf in IJsland of een meet en greet met de winnaar van ‘Hoogovens’. We zijn er nog niet uit.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Agenda

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek