Gastenboek

Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019

Recent Toegevoegd

 • Bestuur
  14-11-2021
    Beste schakers, het bestuur heeft besloten om de komende 3 dinsdagen het clubschaken niet door te laten gaan.   De nieuwe corona maatregelen, die overigens op diverse punten vrij...
 • INFO
  07-11-2021
 • Interne competitie
  03-11-2021
    Uitslag Ronde 7                 1 Selwin Keuning  -  Jan Hans de Jong 1 - 0 2 Tjitze...
 • Interne competitie
  27-10-2021
    Uitslag Ronde 6                 1 Anne Kloosterman  -  Matthijs van der Grijp 1 - 0 2 Jesse...
 • Competities
  25-10-2021
  Speeldata 2021-2022 datum 7 september 2021 A.L.V. 14 september 2021 1e intern 18 september 2021 KNSB Sneek 1 - Assen 1 21 september 2021 2e intern 28 september...
 • More news...

Bezoekers

Today 105

Yesterday 144

Week 105

Month 3638

All 182568

Currently are 11 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

julius100Nadat spreekstalmeester van dienst Sybe de gasten uit Workum welkom had geheten en en passant gewezen had op hun rechten en plichten barstte de strijd los op de 64 velden. Na de smadelijke nederlagen tegen de F-Pion en Mid Fryslan zou een gelijkspelletje of wellicht een kleine overwinning niet te versmaden zijn. Het liep anders.

Steller dezes (4),bijvoorbeeld, verprutste een gewonnen stelling na een mislukte opening van zijn tegenstander door opportunistisch op pionnenjacht te gaan en zich niet te bekommeren om de verdediging. Met een dame en toren werd ik (hard)handig weggemept.

Niet lang daarna had Dirk Meijer op bord 1 pardoes een dame cadeau gedaan nadat hij zeker niet minder stond tegen de sterke Pieter de Boer. Na tienen wordt het minder met de concentratie van onze nestor en lonkt de Britse literatuur.

Veel beter verging het Maurits op bord 4 niet tegen good old Haijtema. Maurits moest lijdzaam toezien hoe 2 vrijpionnen richting overkant marcheerden. Eentje promoveerde tot dame waarbij een minorpromotie met paard nog fraaier was geweest. Echter de dame was ruim voldoende voor een aardig mat in de hoek van het bord.

Bert op zeven deelde ook maar in de malaise. Met een loper en dame op de diagonaal had hij een sterke matdreiging maar een Workumse toren verdedigde afdoende. Toen een paardvork een toren van Bert kostte en even later mat dreigde was het pleit beslecht.

Was er dan niemand die er toe deed bij Sneek? Jazeker, Sybe op het laatste bord won een stuk nadat de ontspannen ingespannene dacht de dame van Sybe te schaken. De Workummer had een finesse over het hoofd gezien waardoor de eer gered was.

Op twee kon Sake Jan het niet bolwerken tegen Haijtema junior die het klappen van de zweep niet van een vreemde heeft. Een toren van Sake Jan ging verloren na een schaakje met de dame. Junior had geen moeite de zaak uit te tikken.

Maarten (5) stond een stuk achter maar had voldoende compensatie door veel actiever stukkenspel. In een ingewikkelde stelling bood zijn tegenstander sportief remise aan, hetgeen in dank aanvaard werd.

Aan Jan Hans (3) de schone taak iets aan het schamele puntenaantal toe te voegen. Een halfje zat er zeker in. De stelling was potremise met lopers van ongelijke kleur. Jan Hans speelde met een paar minuten meer toch maar even door hopend op een foutje. Dat missertje kwam er op de valreep zodat we met liefst 2,5 punt naar huis mochten.

Om niet te degraderen zal er gewonnen moeten worden heren! Zet aan die computer, pak de theorieboeken uit de kast, ga oefenen met je buurman, huur Douwe of Tinus in, speel na die partijen van Tata, peuter die schaakgenen los, kruip in de huid van Caissa, spiegel je aan Fischer doe desnoods inspiratie op in het Kalverdijkje maar doe iets want zo kan het niet langer. Sybe en Jan Hans zijn vrijgesteld.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Agenda

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek