Gastenboek

Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019

Recent Toegevoegd

 • Bestuur
  14-11-2021
    Beste schakers, het bestuur heeft besloten om de komende 3 dinsdagen het clubschaken niet door te laten gaan.   De nieuwe corona maatregelen, die overigens op diverse punten vrij...
 • INFO
  07-11-2021
 • Interne competitie
  03-11-2021
    Uitslag Ronde 7                 1 Selwin Keuning  -  Jan Hans de Jong 1 - 0 2 Tjitze...
 • Interne competitie
  27-10-2021
    Uitslag Ronde 6                 1 Anne Kloosterman  -  Matthijs van der Grijp 1 - 0 2 Jesse...
 • Competities
  25-10-2021
  Speeldata 2021-2022 datum 7 september 2021 A.L.V. 14 september 2021 1e intern 18 september 2021 KNSB Sneek 1 - Assen 1 21 september 2021 2e intern 28 september...
 • More news...

Bezoekers

Today 111

Yesterday 144

Week 111

Month 3644

All 182574

Currently are 15 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

julius100Dank zij invaller Huib van der Zweep kon Sneek IV met acht man op reis naar Rijs. Volgens de site van de schaakclub spelen we in ‘Hotel Jans’. De speelzaal stond echter in de tuin en bleek een veredelde houten keet volgehangen met koeienschilderijen van Sneker Wiebe van der Zee. Nou vind ik een landschapje met een paar koeien wel aardig maar dit was iets te veel van het goede.

Bovendien lijkt het vee meer op gesneden andijvie te grazen dan op gras, maar dit terzijde. Voor de rest niets dan lof over de locatie. Volgens mij heeft ‘Rijs’ de mooiste schaakborden- en stukken van heel Friesland. Om maar te zwijgen over de naambordjes. Na een vriendelijk welkomstwoord van Herman Beks namen we vol goede moed plaats achter de borden.

Sybe op zeven had een baalavond. Al na 5 zetten gaf hij pardoes een loper weg. Hij speelde nog even door maar zag het stuk niet meer terug en kon volgens eigen zeggen geen potten meer breken. Dan duurt zo’n avond lang en verval je tot oudere hangjongere.

Schrijver dezes (4) trof het wat dat betreft beter. Na een Boedapester opening trapte mijn tegenstander in een truukje wat een pion opleverde. Nou ben ik meer van de paarden maar mijn zwarte loper bleek een lastpost eerste klas. Toen de Rijster weigerde te rocheren waren de rapen gaar en kon ik een tweede pion snoepen met schaak. Na stukwinst kreeg ik sportief een hand met de hartelijke felicitaties.

Dirk Meijer, traditiegetrouw op het eerste bord, had een zware avond tegen clubicoon Chris Draijer. Diens toren en loper drongen de stelling binnen met verwoestend resultaat.

Op bord 8 speelde Huib een puike partij tegen Trienke Wijmenga. Deze had, getuige rode blosjes op de wangen, nog een hele kluif aan het stugge spel van onze debutant. Haar remisevoorstel werd door Huib in dank aanvaard. Voorwaar een verdienstelijk debuut. We moeten hem maar een contract aanbieden.

Ook Maurits op 6 liet zich weer eens van zijn beste kant zien. Zijn dame dreigde zowel mat als stukwinst. Toen even later een paardvork een toren opleverde was er geen houden meer aan.

Sake Jan (3) moest een stelling met 2 torens tegen een toren en 2 lopers verdedigen. Een verre vrijpion van zijn tegenstander zorgde voor teveel hoofdbrekens. Meer dan een nederlaag zat er voor SJ niet in.

Met nog 2 partijen te gaan was de stand derhalve 3½-2½ voor de Gaasterlanders. Omdat we moesten winnen konden Jan Hans en Maarten vol aan de bak.

Jan Hans (5) moest een vrijpion verdedigen maar stond zeker niet minder met veel meer tijd op de klok. Toen hij zijn toren in de penning zette waren de rollen echter omgedraaid. Zijn tegenstander zag de winstvoering gelukkig voor ons niet en mocht van strijdleider Beks wel remise aanbieden. Nou is dit bij Jan Hans niet aan dovemansoren gezegd en kon het tweede halfje in de tas.

Aan Maarten de schone taak de zaak gelijk te trekken door te winnen. Met een kwaliteit meer en secuur spel slaagde hij met vlag en wimpel.

Al met al een genoeglijk avondje schaak in het fraaie ‘Mooi Gaasterland’. Met een terecht gelijkspel, al ben ik bang dat we er niet veel mee opgeschoten zijn. Wellicht dat we thuis met een overwinning op Lege Geaen en met hulp van de concurrentie degradatie kunnen voorkomen.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Agenda

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek