Gastenboek

Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019

Recent Toegevoegd

 • Bestuur
  14-11-2021
    Beste schakers, het bestuur heeft besloten om de komende 3 dinsdagen het clubschaken niet door te laten gaan.   De nieuwe corona maatregelen, die overigens op diverse punten vrij...
 • INFO
  07-11-2021
 • Interne competitie
  03-11-2021
    Uitslag Ronde 7                 1 Selwin Keuning  -  Jan Hans de Jong 1 - 0 2 Tjitze...
 • Interne competitie
  27-10-2021
    Uitslag Ronde 6                 1 Anne Kloosterman  -  Matthijs van der Grijp 1 - 0 2 Jesse...
 • Competities
  25-10-2021
  Speeldata 2021-2022 datum 7 september 2021 A.L.V. 14 september 2021 1e intern 18 september 2021 KNSB Sneek 1 - Assen 1 21 september 2021 2e intern 28 september...
 • More news...

Bezoekers

Today 111

Yesterday 144

Week 111

Month 3644

All 182574

Currently are 15 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

juliuskleinDe schakers van Lege Geaen hoefden niet ver te rijden voor hun laatste uitwedstrijd. De derby der lage landen speelde zich in Sneek af. Om ‘des keizers baard’ zoals het zo mooi heet. De strijdlust was er niet minder om bij de mannen uit Gauw e.o., getuige een eclatante 5½ – 2½ overwinning. Of ze kunnen gewoon beter schaken, dat kan ook.

Van het stuivertje wisselen van bord 1 naar bord 8 plukte Dirk niet de gewenste vruchten. Zijn tegenstander kwam heel brutaal met de dame en paard op bezoek hetgeen Dirk dusdanig hoofdbrekens kostte dat het punt naar de buren ging.

Invaller (vaste kracht na contractbespreking) Jappie op zeven kwam remise overeen in een stelling met gelijkwaardig materiaal. Als het nergens meer om gaat is een gelijkspel vaak een aardige oplossing.

Dat gold ook voor Jan Hans op het tweede bord. Ook hier een potje in evenwicht met dito houtwerk. Nu is JH dik tevreden met een halfje dus dat scheelt.

Steller dezes sloeg als een ware kwakzalver aan het experimenteren met desastreuse gevolgen. De g-pion werd op oorlogspad gestuurd voor de troepen uit. Dit leek aardig te slagen zij het dat mijn koning hulpeloos alleen bleef zonder rugdekking. Operatie geslaagd, partij verloren.

Dan verging het Sybe (6) beter. Hij wist als enige het seizoen met een klinkende overwinning af te sluiten. Met een stuk meer moesten er nog wel de nodige penningen uit de stelling gehaald worden. Toen dit slaagde was de buit binnen.

Maurits kon zijn goede vorm van de laatste weken niet continueren. De danspartner van tegenstander Vergonet was dusdanig in de weer dat uiteindelijk een stuk erger moest voorkomen. Geen Samba voor Maurits.

Sake Jan, op Dirk’s vaste stekkie, dacht met een listige damezet de problemen de baas te zijn. Zijn tegenstander had iets beter gekeken en wist een kwaliteit te winnen. Toen SJ een paar zetten later pardoes een loper kwijt raakte kon hij gelijk opgeven.

Maarten (5) was traditiegetrouw als laatste nog bezig. Met een stuk voor in een ingewikkelde en dichtgeschoven stelling wilde hij niet het uiterste uit de kan maar kwam sportief remise overeen.

Al met al een wisselend seizoen voor Sneek IV met als enige lichtpuntje handhaving in de tweede klasse van de Friese bond. Net als die andere Friese club was een plaats in de middenmoot het hoogst haalbare.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Agenda

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek