Nadat er vorig seizoen door omstandigheden geen 4e team kon worden geformeerd, lukte het dit jaar wel. De teamcaptain moest echter op het laatste moment een beroep doen op twee invallers. We moesten naar Drachten om Drachten 2 te bestrijden. De spelers werden ingedeeld op ratingpunten.

We speelden in een kerkgebouw “de Schakel”, bijna “de schaker”, op de Klokhuisallee, een vreemde naam voor die smalle straat. Aan de wand hingen de 10 geboden. Het tiende gebod, u kent het natuurlijk allen luidt samengevat dat je niets wat van je naaste is mag begeren. Zijn vrouw, zijn os, zijn ezel, zijn knecht of dienstmaagd niets van dat alles. Daar dachten de 16 schakers echter heel anders over. Zij begeerden alles van hun tegenstander en leverden felle strijd dat te pakken te krijgen.

Sybe als laatste bij het team gevoegd, had duidelijk zijn dag niet en na een half uur konden de stukken al weer in de doos. Mooie dozen daar in Drachten. Bij een uitwedstrijd wordt het dan een lange avond. De strijd ging heel lang gelijk op. Al moet er gezegd worden dat Douwe aan bord 7 al snel glad gewonnen stond. Zijn tegenstandster speelde echter moedig nog een tijd door. Uiteindelijk was het punt toch voor Sneek. Huub zat aan bord 8 en speelde een prima remise en is daarmee een aanwinst voor het team. De stand was gelijk. Maarten was voor zijn doen snel klaar. Aan bord 5 kon hij het helaas niet bolwerken. Dirk en Wytse moesten daarna berusten in remise. De stand was toen en de stand 3.5 – 2.5 voor Drachten.

Maar Sneek had een zeer krachtige eindsprint. Sake-Jan scoorde een mooi vol punt en de stand was weer in evenwicht.

Jan- Hans was nog als laatste bezig voor het allesbeslissende punt. De toeschouwers stonden doodsangsten uit. Maar Jan-Hans bleef ( ogenschijnlijk) rustig en won!

De eerste zege, 3,5- 4,5 voor Sneek 4 was binnen. Ga zo door mannen!

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s