Gastenboek

Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019

Recent Toegevoegd

 • Bestuur
  14-11-2021
    Beste schakers, het bestuur heeft besloten om de komende 3 dinsdagen het clubschaken niet door te laten gaan.   De nieuwe corona maatregelen, die overigens op diverse punten vrij...
 • INFO
  07-11-2021
 • Interne competitie
  03-11-2021
    Uitslag Ronde 7                 1 Selwin Keuning  -  Jan Hans de Jong 1 - 0 2 Tjitze...
 • Interne competitie
  27-10-2021
    Uitslag Ronde 6                 1 Anne Kloosterman  -  Matthijs van der Grijp 1 - 0 2 Jesse...
 • Competities
  25-10-2021
  Speeldata 2021-2022 datum 7 september 2021 A.L.V. 14 september 2021 1e intern 18 september 2021 KNSB Sneek 1 - Assen 1 21 september 2021 2e intern 28 september...
 • More news...

Bezoekers

Today 111

Yesterday 144

Week 111

Month 3644

All 182574

Currently are 17 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

dirksNa 2 overwinningen toog Sneek 4 vol goede moed naar Leeuwarden om aldaar Knudde 2 te gaan bestrijden. Vlakbij het prachtig gerenoveerde winkelcentrum in Bilgaard is de ruime speelzaal. De stukken en de borden stonden al klaar. De stukken echt wit en echt zwart en in een doos naast het bord een tweetal dames voor de promotie. Ze bleken later niet nodig.

Zoals ik al schreef wonnen we al 2 keer. In Drachten werd Drachten 2 nipt met 3,5-4.5 verslagen en in onze thuiszaal in de Eekmolen werd Lemmer 1 ( fijn dat ze er weer bij zijn! ) met 5-3 aan de zegekar gebonden. We stonden samen met Emmeloord aan kop!

Nu Knudde!

Aan bord 1 hadden ze de 83- jarige Siep Postma opgesteld. Still going strong! Wie heeft zijn prachtige boekjes niet verslonden . Stuk voor stuk aanraders. En hij is nog steeds bezig.

Maar nu de wedstrijd.

Huib van de Zweep aan bord 8 was als eerste snel klaar. Z’n derde remise. Deze keer aan bord 8. Ga zo door zou ik zeggen.

Daarna volde een snelle overwinning van Frans Lagerwaard. Dit nieuwe lid blijft vooral zichzelf verbazen, want na lange jaren van niet schaak ,komt alles weer snel terug. Om negen uur stonden we al op voorsprong.

Daarna volgde , ook alweer z’n derde, Wytze van der Zee, met een gedegen remise. Douwe Ketting bouwde de voorsprong verder uit. Douwe blijft maar winnen!(3-1).

Sake Jan Velthuisa had de eer om aan bord 1 tegen Siep Postma te spelen en deed dat uitstekend. Halverwege de partij won hij een kwaliteit . Daarna speelde hij rustig maar alert naar de winst. Het was 4-1 en 1 wedstijdpunt was tenminste binnen.

Dirk Schild aan bord 4 had een lastige avond. Een slechte opening maakte dat hij zich constant moest verdedigen. Toen zijn tegenstander in overmoed wellicht de druk verder wilde opvoeren maakte hij een foutje en kantelde partij. Plots stond Dirk beter. In overleg met zijn teamcapten Wietse werd tot een remisevoorstel besloten. Het werd geaccepteerd en de 2 wedstijdpunten waren binnen. 4.5- 1.5 .

Alleen Jan Hans en Sybe waren nog bezig. Sybe Smid streed tegen Corrine Hofman, bij Sybe bekend van het FK. Ze speelde nu echter de sterren van de hemel en Sybe moest alle zeilen bij zetten. Uiteindelijk werd het remise.

JanHans de Jong was de laatste. De spannende partij ontwikkelde zich naar een moeilijk eindspel. Dat is echter wel aan JanHans besteed. Kleine positionele voordeeltjes werden knap uitgebuit en hierdoor kwam de eindstrand op 6-2 . Een prachtige prestatie van een opgeleefd vierde team.

Volgende keer wacht ons Emmeloord, die zijn eerste nederlaag moest incasseren. We staan aan kop en gaan voor de titel!

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Agenda

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek