dirksNa 2 overwinningen toog Sneek 4 vol goede moed naar Leeuwarden om aldaar Knudde 2 te gaan bestrijden. Vlakbij het prachtig gerenoveerde winkelcentrum in Bilgaard is de ruime speelzaal. De stukken en de borden stonden al klaar. De stukken echt wit en echt zwart en in een doos naast het bord een tweetal dames voor de promotie. Ze bleken later niet nodig.

Zoals ik al schreef wonnen we al 2 keer. In Drachten werd Drachten 2 nipt met 3,5-4.5 verslagen en in onze thuiszaal in de Eekmolen werd Lemmer 1 ( fijn dat ze er weer bij zijn! ) met 5-3 aan de zegekar gebonden. We stonden samen met Emmeloord aan kop!

Nu Knudde!

Aan bord 1 hadden ze de 83- jarige Siep Postma opgesteld. Still going strong! Wie heeft zijn prachtige boekjes niet verslonden . Stuk voor stuk aanraders. En hij is nog steeds bezig.

Maar nu de wedstrijd.

Huib van de Zweep aan bord 8 was als eerste snel klaar. Z’n derde remise. Deze keer aan bord 8. Ga zo door zou ik zeggen.

Daarna volde een snelle overwinning van Frans Lagerwaard. Dit nieuwe lid blijft vooral zichzelf verbazen, want na lange jaren van niet schaak ,komt alles weer snel terug. Om negen uur stonden we al op voorsprong.

Daarna volgde , ook alweer z’n derde, Wytze van der Zee, met een gedegen remise. Douwe Ketting bouwde de voorsprong verder uit. Douwe blijft maar winnen!(3-1).

Sake Jan Velthuisa had de eer om aan bord 1 tegen Siep Postma te spelen en deed dat uitstekend. Halverwege de partij won hij een kwaliteit . Daarna speelde hij rustig maar alert naar de winst. Het was 4-1 en 1 wedstijdpunt was tenminste binnen.

Dirk Schild aan bord 4 had een lastige avond. Een slechte opening maakte dat hij zich constant moest verdedigen. Toen zijn tegenstander in overmoed wellicht de druk verder wilde opvoeren maakte hij een foutje en kantelde partij. Plots stond Dirk beter. In overleg met zijn teamcapten Wietse werd tot een remisevoorstel besloten. Het werd geaccepteerd en de 2 wedstijdpunten waren binnen. 4.5- 1.5 .

Alleen Jan Hans en Sybe waren nog bezig. Sybe Smid streed tegen Corrine Hofman, bij Sybe bekend van het FK. Ze speelde nu echter de sterren van de hemel en Sybe moest alle zeilen bij zetten. Uiteindelijk werd het remise.

JanHans de Jong was de laatste. De spannende partij ontwikkelde zich naar een moeilijk eindspel. Dat is echter wel aan JanHans besteed. Kleine positionele voordeeltjes werden knap uitgebuit en hierdoor kwam de eindstrand op 6-2 . Een prachtige prestatie van een opgeleefd vierde team.

Volgende keer wacht ons Emmeloord, die zijn eerste nederlaag moest incasseren. We staan aan kop en gaan voor de titel!

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s