Gastenboek

Motiefgroep schaken www.euwe.nl
Stukje Anne Kloosterman 2018 schaken en filatelie
Bij toeval kwam ik het stukje tegen op het zo onderhand heeeeeel grote internet. Leuk stukje en het is niet Kasparov, maar Karpov die die grote verzameling heeft. De overlevering beweert dat Karpov vroeger prijzengeld wel deels? moest afdragen aan de autoriteiten, maar postzegels vielen daar niet onder en dus was Karpov een hele slimme jongen. Waar dat weetje vandaan komt? Van de Motiefgroep S...
zaterdag 11 december 2021
Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019

Recent Toegevoegd

 • Onlineschaak
  19-12-2021
  We hebben meer deelnemers nodig om te kunnen promoveren. Er zijn nu steeds 4 deelnemers voor Sneek, daarmee redden we het niet.  Dus doe mee!! Zondag 23 januari is de teambattle...
 • INFO
  18-12-2021
  Beste schaakvrienden,   het zal jullie niet verbazen dat er voorlopig niet geschaakt kan worden in ons clubonderkomen. We zitten weer in een totale lockdown.    Goed om te...
 • Onlineschaak
  08-12-2021
  Nu de gewone clubavond en de KNSB-competitie weer stilliggen zijn de teambattles weer opgestart. Voor degenen die niet (meer) weten waar het om gaat: elke zondagavond van 20:00 tot 22:00 wordt er...
 • Bestuur
  14-11-2021
    Beste schakers, het bestuur heeft besloten om de komende 3 dinsdagen het clubschaken niet door te laten gaan.   De nieuwe corona maatregelen, die overigens op diverse punten vrij...
 • INFO
  07-11-2021
 • More news...

Bezoekers

Today 84

Yesterday 114

Week 313

Month 2906

All 189004

Currently are 21 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Het is heel wat jaartjes geleden dat ik aanwezig was opo de algemene ledenvergadering. Puur slecht natuurlijk, want daar worden zaken besproken die van belang zijn voor de club. En dat was ook nu zo.

DSC03739_resize

De reden dat ik er was had natuurlijk te maken met het aftreden van onze voorzitter Dirk Schild. Na 30 jaren voorzitterschap kun je het niet maken om afwezig te zijn.

30 jaar geleden zag de wereld er heel anders uit. Geen digitale klokken, nauwelijks internet en email, geen mobieltjes (heerlijk) en partijen werden nog afgebroken en een week later uitgespeeld. Ja, echt waar.  En in die turbulente aldoor veranderende wereld doorstond Dirk alle stormen. Van Ere Perenius naar Gouden Leeuw naar Bonnema naar Leeuwen naar De Kajuit naar Despec naar ABC en tenslotte de Eekmolen. Dirk heeft heel wat zaaltjes getest en gezien in Sneek.

Dirk was aktief. Toernooien organiseren, het Fk, de grote stukken op het Schaapmarktplein. Dirk was altijd in de weer. En de meeste inspanningen blijven onzichtbaar voor de meeste spelers die dinsdag een potje scdhaak komen spelen. Reken maar dat het een hoop vrije tijd kost.

Na 30 jaar inspanningen hanteerde Dirk dinsdag voor het laatst de voorzittershamer. Het zal voor iedereen wel even wennen zijn.

Vlak voordat Dirk zijn afscheidscadeaus in ontvangst kon nemen, vroeg plotseling Marten Bergsma het woord. Na zijn dankwoord aan Dirk vond hij dat een erelidmaatschap voor Dirk niet meer dan logisch was en vroeg hij de aanwezigen daarmee in te stemmen. Wat natuurlijk met unaniem applaus aangenomen werd.  Bergsma, die zelf al meer dan 60 jaar lid is en ook erelid is, heeft er eindelijk weer iemand bij in de club van Grootheden.

Hierna volgden de cadeaus. Sybe Smid kwam eerst met het Paard, de jaarlijkse wisselprijs voor leden die iets byzonders gedaan hebben voor de club. Natuurlijk, het kon anders, iedereen wist het, die ging naar Di...... Nee! Sake Jan liep de verbouwereerde Dirk voorbij en overhandigde de prijs aan zijn vrouw Gien!! Gien, die 30 jaar lang alle frustraties van Dirk weer in goede banen leidde. Meer dan verdiend dus!!

Gelukkig bleef Dirk niet met lege handen staan. Eerst ontving hij een prachtige 3-dimensionale versie van het Sneek logo, gemaakt door GertJan Slotboom.  Daarbij een schilderij met ook daarin het logo zichtbaar op een schaakbord. Ook bijzonder fraai. 

Na de ceremoniele plichtplegingen verplaatsten de aanwezigen zich naar de bar om daar op clubkosten te drinken op Dirk. Met daarbij veel bitterballen en borrelnootjes.  Erg gezellig. Moeten we dit seizoen vasthouden voor na het schaken i.p.v. snel naar huis gaan na de partij.

O ja, de vergadering. Hoe verliep die verder. Verliep vlot, 2 nieuwe bestuursleden werden aangenomen, Anne Kloosterman en Arnaud Bom. Nog niet aan een functie gekoppeld, maar aangenomen mag worden dat Arnaud de nieuwe secretaris gaat worden en Anne Voorzitter.

De teamindeling werd uitgedeeld en zonder commentaar ter kennis genomen. Er komt weer een vierde team, waarschijnlijk een zestal.

Materiaal is geteld, zo'n 30 spellen , borden en digitale klokken zijn voldoende. Toernooicommissie zal proberen naast het FK  ook iets anders te organiseren. (doorstart roewmruchte HERFST toernooi !?!)

De meeste tijd werd besteed aan een discussie over het invullen van de clubavonden. Het baart zorgen dat de opkomst de laatste tijd langzaan maar zeker minder wordt. En waar ligt dat aan.

Er is een groep die  naast de serieuze partijen voor het clubkampioenschap ook eens wat anders wil. Training, barschaak. Dat soort dingen. Met de nadruk op sociale bezigheden om de leden wat meer te binden. En dat kan van alles zijn. Een schaakclub moet meer zijn dan elke week een partij schaken en weer naar huis.

Een andere groep wil de nadruk leggen op de clubcompetitie. Daar gaat het om in een seizoen, schaken op een zo hoog mogelijk niveau. Er mag wel eens iets luchtigers op het menu staan, zoals rapid en snelschaken, maar niet te vaak. Het aantal schaakavonden is beperkt. Door ongunstige feestdagen, rapid, snel en externe wedstrijden, gaan er dit seizoen sowieso al veel avonden (voor een deel) verloren.

Moeten we rapid inleveren voor andere aktiviteiten, keuzevrijheid serieus of ontspanning, moet er een avond bijkomen......over en weer werden voorstelletjes gedaan en voor en nadelen uitgewisseld. Maar omdat er niet een duidelijk voorstel lag en er niet een duidelijk beeld van wat de voorkeur was van de leden, werd er niets concreet besloten. Het bestuur gaat nu alle leden  vragen in hoeverre ze willen veranderen en komt dan met een uitgewerkt plan van hoe he dinsdagavonden er uit gaan zijn. Zal nog een hele klus worden!

Komende dinsdag beginnen we in ieder geval weer. Ook Dirk Schild. Want al is hij geen voorzitter meer, hij blijft natuurlijk gewoon lid en stopt niet met het inzetten voor de club.

Bedankt Dirk!

Agenda

Currently no events are available

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek