Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is een (gratis) account nodig op Lichess. Let op: lid worden van dit team kan alleen via de webbrowser, niet via de Lichess-app. Mocht je een keer mee willen doen, meld je dan ook even aan bij de WhatsAppgroep. De link is bij mij op te vragen.

Degenen die lid zijn van het team kunnen zich dan voor het toernooi aanmelden via de link https://lichess.org/tournament/huJLcwsr . Als je voor het toernooi aangemeld bent kun je veilig het tabblad weer sluiten. Kom je er niet uit, vraag dan gerust. Let op, ook het aanmelden voor het toernooi moet via de webbrowser en kan dus niet met de Lichess.


Het einde van de teambattles is nog lang niet in zicht, dus afgelopen zondag mocht Sneek gewoon weer aan de bak in de tweede klasse. Na een moeilijke avond een week eerder waren de doelstellingen al wat naar beneden bijgesteld, tot ‘’minder prutsen dan vorige week’’. Dat lukte ook, en hoe.

Toch zou het een beetje een avond met gemengde gevoelens blijken. Het team schoot al hard uit de startblokken, en heeft de bovenste drie plaatsen nooit verlaten. Om de podiumplaatsen was het dan ook vaak stuivertje wisselen, en dat betekende dat Sneek de hele avond dicht bij of op een promotieplaats heeft gestaan, zij het met hele kleine marges. Met nog tien minuten te gaan ging het dan toch mis, aangezien Delft en Hardenberg nog net wat extra konden scoren, en ons naar de derde plaats drukte. De teleurstelling is dan ook logisch, maar we zijn bovenal heel tevreden over ons spel. Met gemiddeld meer dan 100 ratingpunten minder dan de promovendi zijn we hoe dan ook het stuntteam van de week. Onze score was wel onze hoogste sinds de promotie, en was de twee weken hiervoor wel genoeg geweest voor promotie. Rest dan alleen dus de complimenten aan de twee ijzersterk scorende promovendi.

2021 03 21 Uitslag

Wellicht het enige probleem dat we hadden, was het aantal spelers. Met extra spelers heb je vaak, zeker in die laatste minuten, nog net die extra kans om meer punten te scoren, wat deze ronde dus doorslaggevend bleek. Zelfs als niet alle scores tellen maakt dit niet uit, het verschil kan op een puntje aankomen. Hier ligt dan ook, zoals elke week, een uitnodiging om mee te doen. Hoewel ik niet verwacht dat we weer om promotie spelen, blijft het op het moment de leukste manier om je zondagavond in te vullen en in contact te blijven met je clubgenoten.

Puzzels

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s