img_1174017073_113.jpg
Rechts voorovergebogen Cor Kamstra tegen Jarich Lont 

Vandaag hoorde ik vtot mijn schrik van Eddie Scholl dat Cor Kamstr is overleden. Cor speelde van 1079-1985   bij Sneek en werd in het seizoen 1984-1985 Clubkampioen. 

Op de site van de FSB heeft Harm Jan Dijkstra een  in memoriam  geschreven, wat ik hieronder overgenomen heb:

Op 27 maart jl. is in Groningen Cor Kamstra overleden. Hij werd 63 jaar. Kamstra’s roots lagen in Sneek. Daar schaakte hij bij de plaatselijke vereniging. In de lijst der kampioenen van de club komt zijn naam een keer voor. Het grootste deel van zijn leven bracht Kamstra evenwel in Groningen door. 

Bij de schaakclub met die naam werd hij drie keer clubkampioen. Extern kwam hij enkele jaren uit voor Philidor Leeuwarden. In 46 wedstrijden wist hij 25 punten te scoren. In de jaren 1989 en 1990 behoorde hij tot de deelnemers aan het Fries kampioenschap. In ’89 werd hij derde achter Rienk Sijbesma en Jan Lootsma. In 90 won hij de titel voor Eelke Wiersma en Yge Visser.

Zijn goede prestaties achter het schaakbord brachten hem uiteindelijk de titel van Fide-meester. Op chess.com zijn een kleine honderd partijen van hem na te spelen. Cor legde zich in latere jaren in Groningen toe op het onderwijzen en begeleiden van jeugdspelers. De latere grootmeesters Daan Brandenburg en de broers Van Foreest mocht hij tot zijn pupillen rekenen.

Blijkens de site Mensenlinq was geen zijner verwanten in staat of had de behoefte het overlijden van Cor via een rouwadvertentie te annonceren. Dat neemt niet weg dat zijn heengaan tot droefheid stemt in de schaakgemeenschap. Hij beheerste ons spel als een van de beteren.

https://www.groningercombinatie.nl/overlijden-cor-kamstra/

Schaak kalender

Geen activiteiten gevonden

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek