Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020Het overdagschaak gaat in September weer van start!

Gastenboek

Motiefgroep schaken www.euwe.nl
Stukje Anne Kloosterman 2018 schaken en filatelie
Bij toeval kwam ik het stukje tegen op het zo onderhand heeeeeel grote internet. Leuk stukje en het is niet Kasparov, maar Karpov die die grote verzameling heeft. De overlevering beweert dat Karpov vroeger prijzengeld wel deels? moest afdragen aan de autoriteiten, maar postzegels vielen daar niet onder en dus was Karpov een hele slimme jongen. Waar dat weetje vandaan komt? Van de Motiefgroep S...
zaterdag 11 december 2021
Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019

Recent Toegevoegd

Bezoekers

Today 162

Yesterday 378

Week 540

Month 13645

All 264825

Currently are 7 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Zomerschaak nadert climax bij Schaakclub Sneek
 
Met nog één ronde te spelen zo voor de 85e Sneekweek zijn de medailles nog niet verdeeld:
 
Bij de rapidspelers leidt Onno Brouwer met een verschil van nog minder dan een tiende bordpunt, op de voet gevolgd door Thiadrik.
 
Meervoudig zomerrapid kampioen Jan Hans de Jong heeft weliswaar een hoger scoringspercentage, maar voldoet (net) niet aan de eisen om vermeld te worden in de stand: minimaal de helft gespeeld te hebben van het aantal speelavonden (in dit geval vier) of minimaal de helft  gespeeld te hebben van het totaal aantal partijen en dat is in dit geval 16.
Jan Hans moet zijn kans komende week grijpen om zijn kampioenschap op te eisen, maar het zit allemaal procentueel vrij dicht bij elkaar. Het kan echt nog alle kanten op!
 
Bij de snelschakers speelt hetzelfde, alleen geldt dat niet voor de titelstrijd: die gouden plak is zeker voor Selwin. Zelfs al speelt hij volgende week en scoort nul punten uit 18 partijen (dat zou erg bijzonder zijn , maar omwille van de berekening gaan we hier even van uit) en numero duo Christian scoort 18 uit 18 (zeker niet onmogelijk), dan nog blijft Selwin ongenaakbaar op de gouden plek staan.
 
Bovenstaand geval bij de rapidspelers geldt voor de snelschakers met betrekking tot de strijd om de zilveren plak: Jouke Bakker voldoet ook hier niet aan aan bovenvermelde regels. De hoeveelheid avonden gaat hij sowieso niet halen, maar het aantal partijen wel: bij minimaal zes partijen volgende week, voldoet hij aan de eis en bij een constante score kan hij Christian van de tweede plek duwen.
 
Als Jouke langs komt, wordt de spannende strijd om het brons tussen Tjitze en schrijver dezes, een spannende strijd om de vierde plek. Christian zal dan genoegen moeten nemen met het brons.
 
Dat wordt een leuke avond volgende week!
 
Daarna zijn we even aan het feesten (85e Sneekweek) en daarna zijn er nog drie vrije speelavonden voordat alweer een nieuw seizoen gaat beginnen.

 2022 07 28 zomersnel

2022 07 28zomerrapid

 

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda

zoek