nk_schaken_2012_121Topklasseringen ScSneek op Nationale Pupillendag

zaterdag, 16. juni 2012 was het zover.

Onze schaakclub werd door maar liefst 5 jeugdspelers vertegenwoordigd. Dit is nog nooit eerder voorgekomen. Wisse Piersma mocht strijden in de jongste categorie tot 7 jaar(H groep). In de categorie tot 8 jaar (G groep) waren Sake Algra, Dylan Sealy, Thomas en Lucas van Ruiten de vertegenwoordigers van Sc Sneek. Het leek eerlijk gezegd wel een beetje op een herhaling van het NK e team. Alle spelers waren weer present behalve Siem Piersma want die is net twee weken te vroeg geboren.......

Gedurende de dag liepen alle spelers mooi gelijk op. Zo hadden Sake, Thomas en Lukas 3 uit 5 en Wisse en Dylan zelfs 4 uit 5. De spanning begon echt op te lopen rond de klok van 2 uur. Alle spelers konden nog een top 10 klassering behalen. Het venijn zat hem nu ook weer in de staart. De laatste 2 partijen waren bepalend.

Thomas en Lukas konden beiden nog een mooie partij winnen en kwamen uit op 4 uit 7. Jawel, respectievelijk de 14 e en 17 e plaats. En dan even te bedenken dat deze talenten zich niet hadden geplaatst maar later waren ingeloot....

Dylan kan zijn prachtige positie net niet behouden. Het was telkens lang wachten op Dylan voor hij klaar was met zijn partij. Net niet en nog een keer net niet, toch een hele mooie en verdiende 13 e plaats.

Sake, die als eerste was geplaatst tijdens de voorrondes, moest ook aan de bak. Hij maakte nu toch even waar dat hij als eerste was geplaatst in Friesland. 2 maal winst, hetgeen hem een 7 e plaats opleverde. Heel knap gedaan.

Dan hadden we nog Wisse die ook een kans had op het podium. De 6 e partij onderuit tegen de winnaar in groep H Luuk van Steenoven. Het verschil was echt te groot. Maar door een mooie laatste overwinning toch nog een hele mooie 4 e plaats.

Heel knap gedaan. ScSneek staat op de kaart en vermoedelijk gaan we in de toekomst meer van deze jongens horen.

Uitslagen op http://www.nationalepupillendag.org