Gastenboek

Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019

Recent Toegevoegd

 • Bestuur
  14-11-2021
    Beste schakers, het bestuur heeft besloten om de komende 3 dinsdagen het clubschaken niet door te laten gaan.   De nieuwe corona maatregelen, die overigens op diverse punten vrij...
 • INFO
  07-11-2021
 • Interne competitie
  03-11-2021
    Uitslag Ronde 7                 1 Selwin Keuning  -  Jan Hans de Jong 1 - 0 2 Tjitze...
 • Interne competitie
  27-10-2021
    Uitslag Ronde 6                 1 Anne Kloosterman  -  Matthijs van der Grijp 1 - 0 2 Jesse...
 • Competities
  25-10-2021
  Speeldata 2021-2022 datum 7 september 2021 A.L.V. 14 september 2021 1e intern 18 september 2021 KNSB Sneek 1 - Assen 1 21 september 2021 2e intern 28 september...
 • More news...

Bezoekers

Today 5

Yesterday 131

Week 652

Month 3253

All 182183

Currently are 17 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Van de circa 2340 scholen in Nederland mogen de laatste 36 scholen die zich geplaatst hebben tijdens de voorrondes strijden om de landstitel schoolschaken voor basisscholen. Deze wedstrijden zullen beginnen op 18 mei te Leiderdorp. Op 1 en 8 juni zal de afvalrace worden beslecht. Om in aanmerking te komen voor plaatsing konden alle basisscholen in Friesland, Emmeloord en Steenwijk zich plaatsen tijdens de voorrondes . De finale hiervan vond afgelopen zaterdag 16 maart plaats waarbij de eerste en tweede plaats recht geeft op een ticket voor de Nederlandse kampioenschappen.

 

oeh1Op ‘e Hichte doet al 25 jaar mee aan de voorrondes en dit jaar hadden we dermate veel schaaktalent binnen onze school, dat we met 2 teams naar buitenpost konden afreizen.

Ondanks dat trainingen dit jaar op een laag pitje hebben gestaan vanwege de noodgebouwen, waren we toch in staat om twee sterke teams te formeren. Veel kinderen van onze school schaken ook bij de schaakclub Sneek waardoor we goed geoefend de arena in Buitenpost konden betreden.

 

Het eerste team, bestaande uit Alec en Dylan Sealy en Siem en Wisse Piersma, had vooraf goede papieren om een trofee te behalen. Ook het tweede team bestaande uit Robin de Leeuw, Thomas en Lukas van Ruiten en Jurre Sypersma kon een goed resultaat neerzetten. Toch bracht het verloop van de dag nog de nodige spanning met zich mee. Scholen als de Librije en de Paedwiizer boden ook dit jaar weer felle tegenstand. Tot de laatste wedstrijd was de 1e plaats nog steeds niet beslist. Alec, Siem, Dylan en Wisse moesten allemaal de laatste wedstrijd winnen, anders ging plaats 1 aan hun neus voorbij. Gelukkig bleven ze geconcentreerd schaken en wonnen alle vier de beslissende partij. De eerste plaats gehaald. Hulde!

 

Team 2 kreeg het ook voor de kiezen. Helaas bleek bij de indeling dat ook zij de drie sterkste teams tegenover zich kregen. Hier was het niveauverschil net een maatje te groot, waardoor verlies moest worden geïncasseerd. Toch werden individueel de nodige puntjes bij elkaar gesprokkeld en eindige team 2 op een 10e plaats. Was de loting iets gunstiger geweest dan was team 2 zeker hoger geëindigd. Ook de 10e plaats van alle basisscholen in Friesland, Steenwijk en Emmeloord is nog steeds enorm goed. 

oeh2We hopen dat we in mei goede berichten krijgen uit Leiderdorp alwaar de titanenstrijd zich verder zal voltrekken. Het schaakniveau is op sommige scholen zeer hoog dus wij wensen ons team heel veel sterkte en soms ook een beetje geluk toe! 

Uitslagen op http://www.frieseschaakbond.nl/friese-kampioenschappen/10-fk/240-finale-basisschool-schaak-buitenpost

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Agenda

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek