Gastenboek

evelyngx4
New super hot photo galleries, daily updated colle
New hot project galleries, daily updates http://okemosamaturea***.alypics.com/?tabitha free *** uplode celebrity *** actress bbw gay *** tan boots *** scandale ***
dinsdag 16 augustus 2022
tiaeg2
New super hot photo galleries, daily updated colle
New ***y website is available on the web http://beach.kearny.energy***y.com/?vanessa 100 free long *** clip survivor ozzzy *** video *** video without javascript imogen *** tape asian size queens ***
woensdag 03 augustus 2022
Motiefgroep schaken www.euwe.nl
Stukje Anne Kloosterman 2018 schaken en filatelie
Bij toeval kwam ik het stukje tegen op het zo onderhand heeeeeel grote internet. Leuk stukje en het is niet Kasparov, maar Karpov die die grote verzameling heeft. De overlevering beweert dat Karpov vroeger prijzengeld wel deels? moest afdragen aan de autoriteiten, maar postzegels vielen daar niet onder en dus was Karpov een hele slimme jongen. Waar dat weetje vandaan komt? Van de Motiefgroep S...
zaterdag 11 december 2021
Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020

Recent Toegevoegd

 • Zomerschaak
  04-08-2022
  Afgelopen dinsdag ontbrandde de strijd om het felbegeerde eremetaal. Zoals vorige week aan de lezers dezes is voorgerekend, moest Jan Hans zijn kans pakken om zijn rapidtitel op te eisen.
 • Zomerschaak
  15-06-2022
  Zomerschaak nadert climax bij Schaakclub Sneek   Met nog één ronde te spelen zo voor de 85e Sneekweek zijn de medailles nog niet verdeeld:   Bij de rapidspelers leidt Onno Brouwer met...
 • Sneek 1
  03-07-2022
  https://schaakbond.nl/competitie/informatie-knsbcompetitie/opstarten-knsb-competitie-20222023/voorlopige-indeling-knsb Klasse 3A Clubnr Plaats P/D 1 Assen...
 • Stukjes van Mudshark
  08-06-2022
  In mei 2021 zag ik op Kickstarter een leuk project. Een schaakbord waarmee je via een app op chess.com en Lichess tegen andere schakers kunt spelen.Het zou in september voltooid zijn. Zoals bijna...
 • Interne competitie
  31-05-2022
    Uitslag Ronde 21                 1 Selwin Keuning  -  Christian Kuitert 1 - 0 2 Tjitze...
 • More news...

Bezoekers

Today 1

Yesterday 219

Week 445

Month 4168

All 228424

Currently are 14 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Van de circa 2340 scholen in Nederland mogen de laatste 36 scholen die zich geplaatst hebben tijdens de voorrondes strijden om de landstitel schoolschaken voor basisscholen. Deze wedstrijden zullen beginnen op 18 mei te Leiderdorp. Op 1 en 8 juni zal de afvalrace worden beslecht. Om in aanmerking te komen voor plaatsing konden alle basisscholen in Friesland, Emmeloord en Steenwijk zich plaatsen tijdens de voorrondes . De finale hiervan vond afgelopen zaterdag 16 maart plaats waarbij de eerste en tweede plaats recht geeft op een ticket voor de Nederlandse kampioenschappen.

 

oeh1Op ‘e Hichte doet al 25 jaar mee aan de voorrondes en dit jaar hadden we dermate veel schaaktalent binnen onze school, dat we met 2 teams naar buitenpost konden afreizen.

Ondanks dat trainingen dit jaar op een laag pitje hebben gestaan vanwege de noodgebouwen, waren we toch in staat om twee sterke teams te formeren. Veel kinderen van onze school schaken ook bij de schaakclub Sneek waardoor we goed geoefend de arena in Buitenpost konden betreden.

 

Het eerste team, bestaande uit Alec en Dylan Sealy en Siem en Wisse Piersma, had vooraf goede papieren om een trofee te behalen. Ook het tweede team bestaande uit Robin de Leeuw, Thomas en Lukas van Ruiten en Jurre Sypersma kon een goed resultaat neerzetten. Toch bracht het verloop van de dag nog de nodige spanning met zich mee. Scholen als de Librije en de Paedwiizer boden ook dit jaar weer felle tegenstand. Tot de laatste wedstrijd was de 1e plaats nog steeds niet beslist. Alec, Siem, Dylan en Wisse moesten allemaal de laatste wedstrijd winnen, anders ging plaats 1 aan hun neus voorbij. Gelukkig bleven ze geconcentreerd schaken en wonnen alle vier de beslissende partij. De eerste plaats gehaald. Hulde!

 

Team 2 kreeg het ook voor de kiezen. Helaas bleek bij de indeling dat ook zij de drie sterkste teams tegenover zich kregen. Hier was het niveauverschil net een maatje te groot, waardoor verlies moest worden geïncasseerd. Toch werden individueel de nodige puntjes bij elkaar gesprokkeld en eindige team 2 op een 10e plaats. Was de loting iets gunstiger geweest dan was team 2 zeker hoger geëindigd. Ook de 10e plaats van alle basisscholen in Friesland, Steenwijk en Emmeloord is nog steeds enorm goed. 

oeh2We hopen dat we in mei goede berichten krijgen uit Leiderdorp alwaar de titanenstrijd zich verder zal voltrekken. Het schaakniveau is op sommige scholen zeer hoog dus wij wensen ons team heel veel sterkte en soms ook een beetje geluk toe! 

Uitslagen op http://www.frieseschaakbond.nl/friese-kampioenschappen/10-fk/240-finale-basisschool-schaak-buitenpost

Agenda

Currently no events are available

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek