Vijf jeugdleden van de Sneker schaakclub streden zaterdag mee op de Nationale Pupillendag.

Drie van de vijf, Wessel Adema, Wisse Piersma en Dylan Sealy, eindigden binnen de top 5 hetgeen een uitstekende prestatie mag worden genoemd.

In de jongste groep verloor Wessel Adema de eerste partij. Daarna maakte hij punt na punt en bleef tot de laatste ronde in de strijd om het kampioenschap. Helaas verloor hij het laatste potje en moest toen tevreden zijn met een gedeelde 3e plek.

Een leeftijdsgroep hoger deed Wisse behoorlijk van zich spreken. Tot de laatste ronde had hij nog slechts een half puntje weggemorst. In de laatste ronde was hij moe en verloor. Maar ook voor hem een prima gespeeld toernooi.

In de 'oudste' leeftijdsgroep (tot 10jr) was Sneek met drie man vertegenwoordigd. Sake Algra, als een van de favorieten, Dylan Sealy en Thomas van Ruiten. Sake verloor een paar maal ongelukkig en nog een paar keer zodat hij bleef steken op 4 uit 7 waarmee hij gedeeld 13e werd. Thomas schaakte te snel, hield te weinig rekening met de zetten van zijn tegenstander hetgeen uiteindelijk een 38e plaats opleverde.

Dylan Sealy mocht hopen op een top-10 plek maar na een valse start bleef hij zijn potjes maar winnen. Halverwege nog een remise en daarna weer winstpartijen. Ook het duel in de laatste ronde trok Dylan aan het langste eind. Altijd heel knap, zo'n laatste potje winnen. Daarmee pakte de kersverse IJlster de gedeelde 4e/3e plaats.

De nieuwe Beloften komen er weer aan!