Gastenboek

Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019

Recent Toegevoegd

 • Bestuur
  14-11-2021
    Beste schakers, het bestuur heeft besloten om de komende 3 dinsdagen het clubschaken niet door te laten gaan.   De nieuwe corona maatregelen, die overigens op diverse punten vrij...
 • INFO
  07-11-2021
 • Interne competitie
  03-11-2021
    Uitslag Ronde 7                 1 Selwin Keuning  -  Jan Hans de Jong 1 - 0 2 Tjitze...
 • Interne competitie
  27-10-2021
    Uitslag Ronde 6                 1 Anne Kloosterman  -  Matthijs van der Grijp 1 - 0 2 Jesse...
 • Competities
  25-10-2021
  Speeldata 2021-2022 datum 7 september 2021 A.L.V. 14 september 2021 1e intern 18 september 2021 KNSB Sneek 1 - Assen 1 21 september 2021 2e intern 28 september...
 • More news...

Bezoekers

Today 5

Yesterday 131

Week 652

Month 3253

All 182183

Currently are 15 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

joekleinZaterdag werd in Den Bosch de 2e speeldag gehouden van het N.K. voor clubteams.

foto2fotoHet C-team dat een paar weken geleden nog twee verloor won op de 2e speeldag tweemaal en staat weer in de middenmoot.

Jan Bosma aan bord 1 speelde uitstekend. Jan zag kans twee lange partijen met een licht voordeeltje in de eindfase naar winst te spelen.

Floyd Franken kwam de eerste pot niet verder dan remise wegens ongelijke lopers. De tweede was een makkie.

Hij won op de 4e zet al een paard, een poosje later door dubbele aanvalnog een toren en de buit was binnen.

Abe Algra is intussen behoorlijk sterker geworden. Dat toonde hij prima aan door in beide partijen de tegen- stander te slim af te zijn in het middenspel.

Merel Balt aan bord 4 verloor tweemaal. In de eerste partij stond ze goed maar een onduidelijk offer bleek uiteindelijk stukverlies. In de tweede partij verloor ze halverwege de partij twee pionnen. Er kwam een toreneindspel op het bord die door haar opponent schaaktechnisch werd uitgespeeld. In elk geval twee keer winst 2,5-,5 en 3-1.

Het D-team met Alec Sealy, Sake Algra , Siem Piersma en Dylan Sealy speelde drie wedstrijden.

De eerste twee werden eenvoudig gewonnen met 3-1. Alec en Siem wonnen eenmaal en verloren eenmaal en Sake en Dylan wonnen beide potten. In de derde ronde waren weer Sake en Dylan met goed e gedecideerd spel te sterk voor hun tegenstanders. Siem had het lastig en ging onderuit. Alec speelde iets te nonchalant en liet een dame en toren binnen komen op de 6e en 7e rij. Door dames af te ruilen en vervolgens de zaak achterin dicht te gooien was remise eenvoudig haalbaar. Maar hij koos voor gecompliceerd tegenspel hetgeen hij uiteindelijk met verlies moest bekopen.

Eindstand 2-2. Voor het C-team is de volgende speeldag 9 november en voor de D’s 14 december.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Agenda

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek