Gastenboek

Motiefgroep schaken www.euwe.nl
Stukje Anne Kloosterman 2018 schaken en filatelie
Bij toeval kwam ik het stukje tegen op het zo onderhand heeeeeel grote internet. Leuk stukje en het is niet Kasparov, maar Karpov die die grote verzameling heeft. De overlevering beweert dat Karpov vroeger prijzengeld wel deels? moest afdragen aan de autoriteiten, maar postzegels vielen daar niet onder en dus was Karpov een hele slimme jongen. Waar dat weetje vandaan komt? Van de Motiefgroep S...
zaterdag 11 december 2021
Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019

Recent Toegevoegd

 • Zomerschaak
  15-06-2022
  Zomersnelschaak competitie 2020 naam 7-6 2022 14-6 2022 21-6 2022 28-6 2022 pnt part % 1 Selwin...
 • Sneek 1
  03-07-2022
  https://schaakbond.nl/competitie/informatie-knsbcompetitie/opstarten-knsb-competitie-20222023/voorlopige-indeling-knsb Klasse 3A Clubnr Plaats P/D 1 Assen...
 • Stukjes van Mudshark
  08-06-2022
  In mei 2021 zag ik op Kickstarter een leuk project. Een schaakbord waarmee je via een app op chess.com en Lichess tegen andere schakers kunt spelen.Het zou in september voltooid zijn. Zoals bijna...
 • Interne competitie
  31-05-2022
    Uitslag Ronde 21                 1 Selwin Keuning  -  Christian Kuitert 1 - 0 2 Tjitze...
 • Snelschaak
  25-05-2022
       Eindstand na ronde...
 • More news...

Bezoekers

Today 34

Yesterday 231

Week 445

Month 1085

All 217081

Currently are 22 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

joekleinZaterdag werd in Den Bosch de 2e speeldag gehouden van het N.K. voor clubteams.

foto2fotoHet C-team dat een paar weken geleden nog twee verloor won op de 2e speeldag tweemaal en staat weer in de middenmoot.

Jan Bosma aan bord 1 speelde uitstekend. Jan zag kans twee lange partijen met een licht voordeeltje in de eindfase naar winst te spelen.

Floyd Franken kwam de eerste pot niet verder dan remise wegens ongelijke lopers. De tweede was een makkie.

Hij won op de 4e zet al een paard, een poosje later door dubbele aanvalnog een toren en de buit was binnen.

Abe Algra is intussen behoorlijk sterker geworden. Dat toonde hij prima aan door in beide partijen de tegen- stander te slim af te zijn in het middenspel.

Merel Balt aan bord 4 verloor tweemaal. In de eerste partij stond ze goed maar een onduidelijk offer bleek uiteindelijk stukverlies. In de tweede partij verloor ze halverwege de partij twee pionnen. Er kwam een toreneindspel op het bord die door haar opponent schaaktechnisch werd uitgespeeld. In elk geval twee keer winst 2,5-,5 en 3-1.

Het D-team met Alec Sealy, Sake Algra , Siem Piersma en Dylan Sealy speelde drie wedstrijden.

De eerste twee werden eenvoudig gewonnen met 3-1. Alec en Siem wonnen eenmaal en verloren eenmaal en Sake en Dylan wonnen beide potten. In de derde ronde waren weer Sake en Dylan met goed e gedecideerd spel te sterk voor hun tegenstanders. Siem had het lastig en ging onderuit. Alec speelde iets te nonchalant en liet een dame en toren binnen komen op de 6e en 7e rij. Door dames af te ruilen en vervolgens de zaak achterin dicht te gooien was remise eenvoudig haalbaar. Maar hij koos voor gecompliceerd tegenspel hetgeen hij uiteindelijk met verlies moest bekopen.

Eindstand 2-2. Voor het C-team is de volgende speeldag 9 november en voor de D’s 14 december.

Agenda

Currently no events are available

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek