joekleinZaterdag werd in Den Bosch de 2e speeldag gehouden van het N.K. voor clubteams.

foto2fotoHet C-team dat een paar weken geleden nog twee verloor won op de 2e speeldag tweemaal en staat weer in de middenmoot.

Jan Bosma aan bord 1 speelde uitstekend. Jan zag kans twee lange partijen met een licht voordeeltje in de eindfase naar winst te spelen.

Floyd Franken kwam de eerste pot niet verder dan remise wegens ongelijke lopers. De tweede was een makkie.

Hij won op de 4e zet al een paard, een poosje later door dubbele aanvalnog een toren en de buit was binnen.

Abe Algra is intussen behoorlijk sterker geworden. Dat toonde hij prima aan door in beide partijen de tegen- stander te slim af te zijn in het middenspel.

Merel Balt aan bord 4 verloor tweemaal. In de eerste partij stond ze goed maar een onduidelijk offer bleek uiteindelijk stukverlies. In de tweede partij verloor ze halverwege de partij twee pionnen. Er kwam een toreneindspel op het bord die door haar opponent schaaktechnisch werd uitgespeeld. In elk geval twee keer winst 2,5-,5 en 3-1.

Het D-team met Alec Sealy, Sake Algra , Siem Piersma en Dylan Sealy speelde drie wedstrijden.

De eerste twee werden eenvoudig gewonnen met 3-1. Alec en Siem wonnen eenmaal en verloren eenmaal en Sake en Dylan wonnen beide potten. In de derde ronde waren weer Sake en Dylan met goed e gedecideerd spel te sterk voor hun tegenstanders. Siem had het lastig en ging onderuit. Alec speelde iets te nonchalant en liet een dame en toren binnen komen op de 6e en 7e rij. Door dames af te ruilen en vervolgens de zaak achterin dicht te gooien was remise eenvoudig haalbaar. Maar hij koos voor gecompliceerd tegenspel hetgeen hij uiteindelijk met verlies moest bekopen.

Eindstand 2-2. Voor het C-team is de volgende speeldag 9 november en voor de D’s 14 december.