joekleinOns C-team speelde zaterdag de 5e en 6e ronde van de KNSB jeugdcompetitie.

Van de twee pittige duels zagen Jan Bosma, Floyd Franken, Merel Balt en Alec Sealy kans de ochtendwedstrijd te winnen met 2,5-1,5. Mooi resultaat.

Jan speelde sterk en overspeelde zijn tegenstander in het eindspel.

Floyd had een voordelige stelling in het eindspel maar ging toch akkoord met remise.

Merel stond lang goed maar liet tegen het einde van het middenspel haar dame pennen. Met een paard voor een dame was het einde partij.

Alec kwam niet goed uit de opening maar door een dubieuze offerzet waar zijn tegenstander niet op in ging, stond hij een pion voor en speelde de pot tactisch sterk uit naar winst.

De middagwedstrijd was niet al te best.

Jan speelde wederom een goede partij tegen een 1800plus schaker. Hij leek er remise uit te slepen. Een klein foutje deed Jan alsnog de das om. Onschuldig lijkend plaatste hij een toren in de penning. Dat kostte een pion. Het verband raakte uit de stelling en de partij ging verloren.

Floyd wederom een snelle remise na afruil van de stukken.

Merel en Alec kwamen niet goed uit de opening en vochten al vanaf de 15e zet een verloren strijd uit. Merel stond al een stuk achter en Alec twee pionnen. Kortom, het middagduel werd maar liefst met 3,5-1,5 verloren.

In elk geval uitstekende leermomenten en weer een aantal meters gemaakt op hoog niveau. Vergelijkend met onze senioren is de gemiddelde speelsterkte ongeveer die van Sneek 2. De top van de C-competitie zit daar weer ruim boven.