Gastenboek

Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019

Recent Toegevoegd

 • Bestuur
  14-11-2021
    Beste schakers, het bestuur heeft besloten om de komende 3 dinsdagen het clubschaken niet door te laten gaan.   De nieuwe corona maatregelen, die overigens op diverse punten vrij...
 • INFO
  07-11-2021
 • Interne competitie
  03-11-2021
    Uitslag Ronde 7                 1 Selwin Keuning  -  Jan Hans de Jong 1 - 0 2 Tjitze...
 • Interne competitie
  27-10-2021
    Uitslag Ronde 6                 1 Anne Kloosterman  -  Matthijs van der Grijp 1 - 0 2 Jesse...
 • Competities
  25-10-2021
  Speeldata 2021-2022 datum 7 september 2021 A.L.V. 14 september 2021 1e intern 18 september 2021 KNSB Sneek 1 - Assen 1 21 september 2021 2e intern 28 september...
 • More news...

Bezoekers

Today 131

Yesterday 128

Week 647

Month 3248

All 182178

Currently are 10 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Onze schaakclub doet met twee teams mee in de KNSB-promotieklas A, de één na hoogste jeugdcompetitie. Intussen zijn er drie ronden gespeeld. Zaterdag jl was de dagorganisatie in handen van de Sc Sneek. Wytze, Wytse en ondergetekende waren de wedstrijdleiders deze dag.

Het vlaggeschip met Jouke Bakker, Selwin Keuning, Sylvia Fluit en invaller Floyd Franken speelden ’s ochtends 2-2 en wonnen het duel in de middag met 4-0. Het 2e team met Alec Sealy, Niels Okkema, Merel Balt en Dylan Sealy was ’s ochtends vrij en de middagwedstrijd werd verloren met 1,5-2,5.

Er werd over het algemeen op behoorlijk niveau geschaakt viel op. Selwin en Sylvia moeten dit hebben ondervonden want in de ochtendpartij gingen ze onderuit. Beiden kwamen goed uit de opening en halverwege was er nog niets aan de hand. Daarna volgden wat onnodige zetten waardoor hun aanvankelijk niets ondernemende tegenstanders in het spel kwamen en uiteindelijk ook nog wonnen. In de middagpartij speelden Selwin en Sylvia attenter, deden rake zetten en wonnen al snel materiaal. De buit was binnen toen het eindspel nog moest beginnen. Jouke speelde degelijk, koos blijkbaar telkens voor de juiste voortzetting en bereikte in beide partijen zeer voordelig eindspel. De winstvarianten waren voor het uitzoeken. Floyd won eveneens twee keer. De ochtendronde had hij een stuk voor drie pionnen. Floyd speelde wel goed maar niet altijd de beste zet. Zijn tegenstander ook niet. Floyd snoepte een pion terug, daarna nog eentje en de partij was in de pocket. ’s Middags was hij duidelijk sterker dan zijn tegenstander. Floyd won halverwege de strijd materiaal en tikte de partij uit naar mat.

Het 2e team speelde tegen de ander FSB-club Jsc Opsterland. Alec had het lastig aan bord 1. Hij moest de hele partij keepen, verloor in een mataanval en stuk en gaf op. Niels verloor al vroeg in de partij materiaal en even later ook het duel. Merel raakte drie pionnen kwijt maar bleef strijdbaar. Na afruil van de meeste stukken gelastte ze, overigens in verloren stelling, een valletje in. Haar tegenstander tuinde er in en Merel won met mat in twee. Dylan aan bord 4 speelde een uitstekende remise. Vanuit de opening had hij het initiatief en dat bleef eigenlijk de hele partij zo. Een winstvariant vond hij echter niet en bood remise aan. Zonder de Algra’s een prima prestatie van dit viertal.

Sneek AB 1 staat nu op de 2e plek op één puntje achter Spijkenisse. Sneek AB 2 staat halverwege rechter rijtje. Zaterdag 8 november zijn de 4 en 5 ronde. Dagorganisator is dan Spijkenisse.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Agenda

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek