Gastenboek

Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019

Recent Toegevoegd

 • Bestuur
  14-11-2021
    Beste schakers, het bestuur heeft besloten om de komende 3 dinsdagen het clubschaken niet door te laten gaan.   De nieuwe corona maatregelen, die overigens op diverse punten vrij...
 • INFO
  07-11-2021
 • Interne competitie
  03-11-2021
    Uitslag Ronde 7                 1 Selwin Keuning  -  Jan Hans de Jong 1 - 0 2 Tjitze...
 • Interne competitie
  27-10-2021
    Uitslag Ronde 6                 1 Anne Kloosterman  -  Matthijs van der Grijp 1 - 0 2 Jesse...
 • Competities
  25-10-2021
  Speeldata 2021-2022 datum 7 september 2021 A.L.V. 14 september 2021 1e intern 18 september 2021 KNSB Sneek 1 - Assen 1 21 september 2021 2e intern 28 september...
 • More news...

Bezoekers

Today 131

Yesterday 128

Week 647

Month 3248

All 182178

Currently are 15 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

In het fraaie Glazen Huis 'De Boekenberg' te Spijkenisse werden zaterdag de 4e en 5e ronde jeugdclubcompetitie Promotieklas A gespeeld.

Voor het 1e team speelden Jouke Bakker, Selwin Keuning, Sylvia Fluit en Abe Algra. Het 2e team werd bemand door Alec Sealy, Sake Algra, Merel Balt en invaller Dylan Sealy.

Tijdens de ochtendronde werd misschien wel het kampioenschap beslist. Sv Spijkenisse - Sc Sneek 1 was de topwedstrijd. Halverwege leek het op 2-2 uit de draaien. Jouke en Abe stonden niet best en Selwin en Sylvia juist erg goed. Jouke pleegde twee onduidelijke offers. Hij draaide de duimschroeven behoorlijk aan met allerlei penningen en matdreigingen maar zijn tegenstander kwam er uit. Er bleef een toreneindspel over met 2 pionnen minder voor Jouke, overigens lastig om te winnen. Hij bood op een subtiel moment remise aan, op een manier van dit is remise. Zijn tegenstander ging akkoord! Abe had intussen al verloren en Selwin speelde uiterst fraai naar winst. Het werd beslissend materiaalwinst of mat. Sylvia zag geen kans het eindspel met klein voordeel te winnen. Remise dus en 2-2.

De middagpartij ging heel snel. Binnen een uur was de buit binnen 3-1. Selwin won reglementair, Sylvia was in drie kwartier klaar. Slim materiaal winnen tijdens het middenspel was de reden. Abe had zijn tegenstander vanuit de opening in de tang, won een dame waarna er werd opgegeven. Jouke's partij leek op de ochtendpartij. Maar nu was het een blundertje en kwam dit niet meer te boven. Sneek 1 blijft tweede omdat Spijkenisse de middag ronde won met 2,5-1,5.

Het tweede team won de ochtendronde reglementair met 4-0. Wegens ziekte van twee spelers had de tegenstander zich afgemeld. De middagwedstrijd werd met 3-1 verloren. Alec Sealy speelde erg goed tegen een 2100-speler maar ging diep in het eindspel onderuit. Sake Algra en Merel Balt verloren halverwege de partij materiaal en moesten eveneens het onderspit delven. Invaller Dylan Sealy zorgde aan bord 4 voor een treffer. Als een pitbull overklaste hij zijn met donkere glazen bebrilde opponent. Zaterdag 29 november worden de 2 slotronden gespeeld in Apeldoorn.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Agenda

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek