In het fraaie Glazen Huis 'De Boekenberg' te Spijkenisse werden zaterdag de 4e en 5e ronde jeugdclubcompetitie Promotieklas A gespeeld.

Voor het 1e team speelden Jouke Bakker, Selwin Keuning, Sylvia Fluit en Abe Algra. Het 2e team werd bemand door Alec Sealy, Sake Algra, Merel Balt en invaller Dylan Sealy.

Tijdens de ochtendronde werd misschien wel het kampioenschap beslist. Sv Spijkenisse - Sc Sneek 1 was de topwedstrijd. Halverwege leek het op 2-2 uit de draaien. Jouke en Abe stonden niet best en Selwin en Sylvia juist erg goed. Jouke pleegde twee onduidelijke offers. Hij draaide de duimschroeven behoorlijk aan met allerlei penningen en matdreigingen maar zijn tegenstander kwam er uit. Er bleef een toreneindspel over met 2 pionnen minder voor Jouke, overigens lastig om te winnen. Hij bood op een subtiel moment remise aan, op een manier van dit is remise. Zijn tegenstander ging akkoord! Abe had intussen al verloren en Selwin speelde uiterst fraai naar winst. Het werd beslissend materiaalwinst of mat. Sylvia zag geen kans het eindspel met klein voordeel te winnen. Remise dus en 2-2.

De middagpartij ging heel snel. Binnen een uur was de buit binnen 3-1. Selwin won reglementair, Sylvia was in drie kwartier klaar. Slim materiaal winnen tijdens het middenspel was de reden. Abe had zijn tegenstander vanuit de opening in de tang, won een dame waarna er werd opgegeven. Jouke's partij leek op de ochtendpartij. Maar nu was het een blundertje en kwam dit niet meer te boven. Sneek 1 blijft tweede omdat Spijkenisse de middag ronde won met 2,5-1,5.

Het tweede team won de ochtendronde reglementair met 4-0. Wegens ziekte van twee spelers had de tegenstander zich afgemeld. De middagwedstrijd werd met 3-1 verloren. Alec Sealy speelde erg goed tegen een 2100-speler maar ging diep in het eindspel onderuit. Sake Algra en Merel Balt verloren halverwege de partij materiaal en moesten eveneens het onderspit delven. Invaller Dylan Sealy zorgde aan bord 4 voor een treffer. Als een pitbull overklaste hij zijn met donkere glazen bebrilde opponent. Zaterdag 29 november worden de 2 slotronden gespeeld in Apeldoorn.