Tegelijk met het Waling Dijkstratoernooi te Leeuwarden schaakten onze jeugdteams afgelopen zaterdag in Apeldoorn de laatste twee ronden van de KNSB Promotieklasse. Beide teams kwamen zeer verrassend voor de dag. 

jeugdteam

Team 1 met Jouke Bakker, Selwin Keuning, Sylvia Fluit en Abe Algra verloren nota bene de ochtendwedstrijd. Alleen Abe wist te scoren. Toch was er geen man over boord want koploper Spijkenisse verloor ook. De stand schoof in elkaar. De schakers aan de Hollandse Maas bleven bovenaan terwijl de Snekers waren achterhaald door drie andere teams. 

Tijdens de middagwedstrijd verloor Spijkenisse verrassend van Sneek 2 dat aantrad met Floyd Franken, Alec Sealy, Sake Algra en Merel Balt. Sneek 1 won vrij eenvoudig van Het Kasteel en de andere twee, de derby De Schaakmaat uit Apeldoorn tegen ASV uit Arnhem, maakten elkaar onderling af.

Sneek ging er uiteindelijk met de buit vandoor. Op wedstrijdpunten gelijk met ASV maar op bordpunten bleven de Sneker een half punt voor. Het vlaggeschip van de Sneker schaakjeugd speelt door resultaat volgend seizoen in de hoogste nationale Meesterklasse. Sneek 2 eindigde op een knappe 5e stek.

De Algra's scoorden beiden 2 punten, Merel en Floyd 1,5 punten en Selwin en Sylvia wonnen alleen hun middagpartijen. Jouke en Alec, die beiden wel erg goed schaakten, gaven de puntenverlies weg in het eindspel.