jeugdteam2015

In Leeuwarden bij Philidor werd zaterdag het FSB kampioenschap voor jeugdteams gehouden. Prima georganiseerd onder leiding van Eddie Scholl. Over de resultaten mogen we ook niet mopperen want alle hoofdprijzen gingen mee terug naar Sneek.

De winst in de AB- en D-categorie was verwacht. Bij de C' s en E's moest stevig worden geduelleerd met Jsc Opsterland. Maar ook in deze leeftijdsgroepen bleek Sneek naderhand de sterkste.

In de oudste groep speelden we mee met 3 teams. Ons derde en tweede waren verzwakt door afwezigheid van respectievelijk een 3e en een 4e bordspeler. AB2 werd desondanks 3e. Met Floyd Franken en Jan Bosma had dit team twee sterke troeven. Ze verloren slechts van De Deelen i.o. en van Sneek AB1. Niels Okkema verloor en won afwisselend. Het 3e nog jonge AB-team met Merel en Lennert Balt en Chris Boersma zag geen kans een wedstrijd te winnen. AB1 daarentegen verloor slechts 1 bordpunt. Jouke Bakker, Selwin Keuning, Sylvia Fluit en Abe Algra wonnen dus alle duels.

Bij de C's waren de broers Alec en Dylan Sealy in topvorm. Beiden versloegen alle tegenstanders. Siem Piersma en Sake Algra lieten hier en daar wat puntjes liggen maar voor de uitslag van de wedstrijden was dat niet erg want ook hier werden alle wedstrijden gewonnen.

In de D-groep speelden Marrit Adema, Lukas van Ruiten, Otte Akkerman, Thomas van Ruiten en Wytse Tjalsma als team een uitstekend toernooi. Marrit verloor pardoes de eerste partij maar de jongens startten wel met winst. Thomas speelde in de slotronde nog een tactische remise. Verder werden alle potjes met een redelijk gemak gewonnen.

Tot slot de E's. Wisse Piersma is natuurlijk een sterke troef. Hij zou bij de D's en C's ook geen slechte beurt hebben gemaakt. Met de andere drie Jorn Bonnema, Hidde Krol en Nemo Ding was het afwachten. Ze schaakten echter verbluffend sterk. Ze speelden vier keer gelijk en wonnen vier keer. Daarom ook de jongste groep ongeslagen kampioen.