Na de successen van het Bogerman Schaakfestijn en het clubteamkampioenschap was onze schaakclub ook met grote overmacht de sterkste op het FK schoolschaak.

De schakers Wisse Piersma en de broers Thomas en Lukas van Ruiten zijn overgestapt van Op e Hichte naar de Master Steve Jobsschool in Sneek en troffen daar Sake Algra. Tja, dan is min of het de strijd al gestreden voordat er een zet is gedaan. Waren ze in Scharnegoutum gebleven dan had Siem op de plek van Sake gespeeld en was Op e Hichte topfavoriet geweest.

Vol vertrouwen maakte het schaakteam van De Master Steve Jobsschool uit haar favorietenrol volkomen waar. Het viertal Sake Algra, Lukas van Ruiten, Wisse Piersma en Thomas van Ruiten kwam in geen enkele wedstrijd in problemen. Gedisciplineerd werden alle wedstrijden met 4-0 gewonnen.

Het schaakteam van de Simon Havingaschool, eveneens uit Sneek, bleef steken op een gedeelde 4e/5e/6e plek. Otte Akkerman, Wytse Tjalsma, Luca Holl en Joppe Bragt wonnen vier van de zeven wedstrijden en verloren er drie.