Zaterdag was de tweede speeldag van het NK jeugdschaken voor clubteams.
Het A-team won beide wedstrijden, de C's speelden tweemaal gelijk en het D-team won tweemaal en verloor eenmaal. Al met al kan Sneek tevreden terugkijken op deze schaakdag.

 

2015jeugd1

 

Het A- team met Jouke Bakker, Selwin Keuning, Sylvia Fluit en Floyd Franken won knap beide duels.

In de ochtendronde tuinde Sylvia in een vorkje en verloor haar partij. 3-1.

 

De middagwedstrijd verliep moeizamer. Niet voor Floyd want die had zijn tegenstander al te pakken voordat de strijd echt was begonnen.
Een hele poos later tikte Jouke na een pittige start een halfje binnen en ging Selwin onderuit. Sylvia stond intussen een kwaliteit voor en speelde de partij langzaam maar zeker uit naar winst. 2,5-1,5.
Met deze buit staan ze in de middenmoot. 

2015 jeugd 2

Het C-team met Alec Sealy, Marit Adema, Siem Piersma en Dylan Sealy speelde tweemaal 2-2. Alec won in zijn eerste partij door een venijnig pionnetje een vol stuk en speelde de pot beheerst uit naar winst.
In zijn tweede pot raakte Alec wat in verdrukking, kwam er uiteindelijk prima uit, leek de partij te gaan winnen, dacht dit ook, vergat even zijn koning een vluchtveld te geven en werd pardoes mat gezet.  

Marrit kwam in haar eerste duel sterk uit de opening. Na afruil van stukken kwam haar tegenstander helemaal terug, lanceerde een aanval op de 7e rij en g-lijn en dit kostte Marit een stuk en even later de partij.
De tweede won ze snel. Na de opening combineerde ze er op los waardoor de stelling voor haar tegenstander overbelast raakte.

Siem was in de eerste ronde snel klaar. Het begon met stukwinst in de opening. Daarna was het een koud kunstje. Tijdens de tweede partij offerde Siem een stuk op h3. Dit deed iedereen de wenkbrauwen fronsen. Na een half uur bedenktijd nam zijn tegenstander het stuk terecht aan want Siem's daaropvolgende aanval zou niet doorslaan. Toch kwam Siem nog sterk terug maar uiteindelijk werd het hem niet.

 

Dylan lejeugd20153verde in de eerste ronde halverwege de strijd twee pionnen in. Hij zag geen kans dit te repareren en verloor. Het tweede duel stond hij op scherp want vanuit de opening kwam Dylan beetje bij beetje beter te staan hetgeen materiaalwinst en even later partijwinst opleverde.
 

 

Tot slot de D's. Dit is zo'n team van: het kan vriezen, het kan dooien. Lukas van Ruiten, Thomas van Ruiten, Otte Akkerman en Luca Holl bemanden dit team.

De eerste ronde wonnen ze gedecideerd met 3-1. Alleen Lukas ging door te snel spelen onderuit. Het zag er allemaal prima uit. Er was goed geschaakt.


In de tweede ronde gingen ze echter in no time met 4-0 onderuit. Snel spelen en niet nadenken. Dan krijg je dat. In de derde ronde, blijkbaar weer met twee benen op de grond, zaten ze uitstekend achter de borden.

Lukas tuinde in een trucje en verloor. Thomas en Otte wisten zich goed te redden met gecompliceerde stellingen. Ze wonnen halverwege de strijd materiaal, ruilden af en zetten hun tegenstanders mat. 

 

Luca speelde ook een prima partij. Kwam zeer voordelig in het eindspel terecht. Plots overzag hij toen een röntgenaanval en verloor een toren. Weg partij zou je denken maar binnen een minuut ging de telefoon over bij zijn tegenstander. Ja, dat gebeurt dus ook al bij 11, 12 jarigen. Luca meldde dit snel bij de wedstrijdleider die vervolgens geen lastige beslissing hoefde te nemen.