Het Nederlands Kampioenschap D vindt vandaag, zaterdag 27 mei Zn ontknoping.

Alweer speelt een Sneeker om de hoofdprijzen, want op het moment van schrijven staat Nick Bijlsma met alleen de slortonde nog voor de boeg gedeeld bovenaan met 5,5 uit 7!

Update: het is uiteindelijk net niet gelukt, het is een 4e plaats geworden, na 3 spannende vechtremises op het einde. Op slechts een halfje van de bovenste 2, die nog een barrage moeten spelen. Hier staan alle partijen, en klik hier voor de officiele site

Stukje van de site:

Nick Bijlsma

Nick Bijlsma verloor in de vijfde ronde in een hele leuke partij van Arthur. Hij stond een beetje ingesloten en gaf een kwaliteit weg. Als hij aan het eind van het toernooi 6 of meer punten heeft is hij wel tevreden. Nick zit met andere Friezen in een Bed&Breakfast in Rijswijk. Dat is heel leuk met allemaal schakers. Nick verwacht dat Arthur het toernooi gaat winnen want die heeft heel veel sterke al gehad. Naast het schaken heeft Nick eigenlijk geen andere hobby's, schaken is gewoon het leukst. Hij krijgt training van Johny Fluit (hé, is dat niet de vader van......?) en Rein Höbel. Het leukste schaakboek wat hij heeft is "winnen met siciliaans". Schaken is vooral zo leuk omdat het spannend is en er veel meer actie is dan dammen. Nick stond weleens in de krant, schaakclub Sneek zorgde voor de stukjes maar nu niet meer. Rond 600 in Istanbul is het schaken uitgevonden. Voorloper komt maar 4 keer per jaar maar het is leuk omdat er schaakstellingen in staan.