duitsland

Schnellschachturnier für Kinder und Jugendliche


Jugendserie in Aurich

In de Duitse jeugdtoernooien wordt gespeeld in leeftijdsklassen.

Op www.jugendserie.de zie je deze staan: U8 staat bijvoorbeeld voor 8 jaar en jonger. Onze Duitse collega's maken ook een totaal klassement op van de toernooien. Je speelt in Duitsland niet met je NJR rating maar met, een mooi Duits woord, Jugendwerdzahl. Als je voor het eerst speelt wordt dit getal op 1200 gezet. Na het toernooi worden deze getallen opnieuw berekend net als je NJR rating.

Het leuke van spelen bij onze Oosterburen: je kent je tegenstander niet en ook hij/zij weet niet wie je bent. Binnen de NOSBO/FSB gebied kennen veel spelers elkaar door en door. En ook heel leuk: een Duitse beker in je prijzenkast. De toernooien beginnen meestal rond 10.00 uur in de ochtend met tussen de middag ruimte voor een maaltijd. De catering is overigens goed betaalbaar met zelf gebakken taarten, bradwursten en hele lekkere broodjes!

Afgelopen zondag hebben Wisse en Siem de sprong gewaagd. Sake was al een keer in Lingen geweest. Nu was het toernooi in Aurich. Het toernooi begon om 10.00 dus het was vroeg vertrekken. Het schaken in dit vreemde land viel reuze mee en warempel liepen we meer Nederlandse kinderen tegen het lijf. Uitslagen

jugend

Wisse 8e plaats

Siem 5e plaats              Beide kregen een mooie Urkunde.

Volgende week op 8 december een mooi toernooi in Lingen ( vlak over de grens bij Emmen) Samstag, 08. Dezember 2012, um 10 Uhr - bis 9:45 Uhr persönliche Anmeldung am Turnierort (auch für die vorangemeldeten Spieler und Spielerinnen) 7 Runden Schweizer System à 20 Minuten Schnellschachpartien. Das Turnierende ist gegen 16:00 Uhr geplant.

Zie verder op www.jugendserie.de


0
0
0
s2sdefault
powered by social2s