Gastenboek

Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019

Recent Toegevoegd

 • Bestuur
  14-11-2021
    Beste schakers, het bestuur heeft besloten om de komende 3 dinsdagen het clubschaken niet door te laten gaan.   De nieuwe corona maatregelen, die overigens op diverse punten vrij...
 • INFO
  07-11-2021
 • Interne competitie
  03-11-2021
    Uitslag Ronde 7                 1 Selwin Keuning  -  Jan Hans de Jong 1 - 0 2 Tjitze...
 • Interne competitie
  27-10-2021
    Uitslag Ronde 6                 1 Anne Kloosterman  -  Matthijs van der Grijp 1 - 0 2 Jesse...
 • Competities
  25-10-2021
  Speeldata 2021-2022 datum 7 september 2021 A.L.V. 14 september 2021 1e intern 18 september 2021 KNSB Sneek 1 - Assen 1 21 september 2021 2e intern 28 september...
 • More news...

Bezoekers

Today 1

Yesterday 131

Week 648

Month 3249

All 182179

Currently are 17 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Op het FSB kampioenschap voor de jeugd in Sneek pakte de Leeuwarder Thymen Dijcker de schaaktitel bij de jongste jeugd, categorie E. Thymen verloor zijn eerste partij  maar zag vervolgens kans op miraculeuze wijze alle potjes te winnen.

Geen enkele deelnemer in deze groep stak er echt boven uit. Over de geheel breedte werden en over en weer zowel uitstekende zetten gedaan als ernstige fouten gemaakt. Dat maakte de competitie wel spannend. Zoals gezegd bleek Thymen de beste. Op de tweede plek eindigde zijn clubgenoot Hidde Mosterman die een punt minder scoorde. Stefan Weidenaar van de Sv Gorredijk werd derde. De Sneker Coen Roosjen ging lang aan kop maar de laatste twee partijen ging Coen onderuit en werd uiteindelijk vierde.


De eindstand:

1 Thymen Dijcker 6 
2 Hidde Mosterman 5 
3 Stefan Weidenaar  4½ 
4 Coen Roosjen 4½ 
5 Adam Shlomo 4½ 
6 Martijn Weidenaar 4 
7 Jasper Meeldijk 4 
8 Lukas van de Riet 3,5 
9 Matthijs Dijkstra 3 
10 Morris van der Kraan 2 
11 Miras van der Kraan 1.
 
De oudste leeftijdsgroep, cat. AB en de cat. C speelden respectievelijk twee en drie ronden. In AB won Femke Koning van de Ssv Mid Fryslan haar eerste partij tegen haar clubgenoot Lammert de Vos. Ze won halverwege de partij een stuk en gaf dat voordeel niet meer uit handen. Het duel tussen Jancko Eelsingh, Ssv Mid Fryslan tegen Sven Broersma van DTK werd pas diep in het eindspel uitgevochten.  Een fraaie partij die gewonnen werd door Sven.
 
Jelmer Steenstra ook van Ssv Mid Fryslan, won reglementair wegens afwezigheid door ziekte van Yazan Alsafari. Tijdens middagpartij was er de reglementaire winst voor Lammert de Vos. Helaas voor Yazan, maar hij hoopt er maandag weer bij te zijn! Femke ging tijdens haar tweede partij na een spannend duel onderuit tegen Sven Broersma. Jancko Eelsingh zag het net even beter dan Jelmer Steenstra. Na twee ronden gaat DTK-schaker Sven Broersma met twee uit twee aan kop.

In de categorie C won debutant Duncan Klaren van Ssv Mid Fryslan beide partijen.
Christian Torensma van Ksc Philidor versloeg de Sneker Nemo Ding na een zinderend duel.
0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Agenda

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek