Gastenboek

Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019

Recent Toegevoegd

 • Bestuur
  14-11-2021
    Beste schakers, het bestuur heeft besloten om de komende 3 dinsdagen het clubschaken niet door te laten gaan.   De nieuwe corona maatregelen, die overigens op diverse punten vrij...
 • INFO
  07-11-2021
 • Interne competitie
  03-11-2021
    Uitslag Ronde 7                 1 Selwin Keuning  -  Jan Hans de Jong 1 - 0 2 Tjitze...
 • Interne competitie
  27-10-2021
    Uitslag Ronde 6                 1 Anne Kloosterman  -  Matthijs van der Grijp 1 - 0 2 Jesse...
 • Competities
  25-10-2021
  Speeldata 2021-2022 datum 7 september 2021 A.L.V. 14 september 2021 1e intern 18 september 2021 KNSB Sneek 1 - Assen 1 21 september 2021 2e intern 28 september...
 • More news...

Bezoekers

Today 2

Yesterday 131

Week 649

Month 3250

All 182180

Currently are 18 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Voor de 26e keer alweer is de schaakclub Sneek gastheer geweest voor deze jaarlijkse jeugdkampioenschappen. Onder leiding van de ervaren wedstrijdleiders, Wytse Wiersma en Wytze van de Zee, werden in alle jeugdcategorieën een halve of zelfs een hele competitie gehouden.

In de jongste categorie E werd op zaterdag 16 februari er een hele competitie gehouden. Met slechts 15 minuten op de klok moesten deze aankomende grootmeesters het hoofd koel houden. Voor sommigen was het allemaal nieuw, maar dat maakte juist dat er leuke partijen werden gespeeld. Al snel werd duidelijk dat Thymen Dijcker echt de sterkste was, want hij kon ongeslagen de bokaal in ontvangst nemen.

Een bokaal met historie, want de afgelopen decennia hebben meerdere jeugdige spelertjes deze bokaal vastgehouden die later Internationaal Meester of zelfs Grootmeester zouden worden!

Goede tweede werd Lutzen Kempenaar die alleen in Thymen zijn meerdere moest erkennen.

Doeke Hoekstra, Lukas Domper en Hedzer Talsma streden alle drie om die felbegeerde derde plek en ze hadden het alle drie kunnen halen! Toen de stofwolken waren opgetrokken bleek dat Hedzer het koelste was gebleven en trok, met een half puntje meer, de derde plek naar zich toe. Lukas eindigde keurig op de vierde plaats en Doek op de vijfde.

Deze nieuwelingen hebben laten zien wat voor talent er in de Friese jeugd zit: een belofte voor de toekomst!

In categorie D was Oscar Klaren, echt de gedoodverfde favoriet. Zijn rating die voor de Friese jeugd op die leeftijd al erg hoog is, schrok de overige deelnemers trouwens helemaal niet af. Hij moest het allemaal maar waar maken!

Deze categorie kreeg per persoon 30 minuten op de klok, maar het enthousiasme van alle spelers EN de wil om te winnen maakte dat eigenlijk niemand deze volle 30 minuten echt nodig had.

De wedstrijdleiding had bepaald dat er negen rondes volgens het Zwitsers systeem zou worden gestreden en deze werden in rap tempo gespeeld. Er was een oneven aantal deelnemers en dat maakte dat telkens iedere ronde een speler een bye kreeg.

Halverwege deze competitie werd wel duidelijk dat Oscar zijn favorietenrol waar zou maken en dat de strijd zou gaan om de andere twee plaatsen die recht geven op deelname aan het Nederlands Kampioenschap voor de jeugd. Er waren maar liefst zes spelers die deze twee plekken konden opeisen en na negen rondes en een heel spannende strijd wonnen Luca Wijnstra en Thymen Dijcker die twee plaatsbewijzen voor het NK voor de jeugd. Maar wacht even…. Thymen? Is dat niet…?

Ja, inderdaad! Deze categorie werd op maandag 18 februari gespeeld en dat maakte dat de spelers uit de E categorie ook mee konden doen. Marten Elsinga greep met evenveel punten als Thymen en Luca net naast deze derde plek. Op één punt afstand deelden Daniël Vleugel, Coen Roosjen en Antonius Eskandar de vijfde plek.

Jesse Bosker had met 4,5 punt de 8e plek voor zichzelf. Met 4 punten deelden Silke Dijcker, Giovanny Verhoef en Sander Prins de 9e plek. Ronan Boonstra en Roover Coors sluiten dapper de rij.

In al dit schaakgeweld hield ook één meisje stand: Silke Dijcker durfde het aan om het op te nemen tegen al die snel spelende jongens en met 4 punten mocht zij zich Fries Kampioen van de D-meisjes noemen!

Oscar Klaren dus de terechte kampioen van de D-jeugd. Je mag dan wel favoriet zijn, maar het waarmaken is altijd nog lastig en dat deed Oscar met verve!

De vier spelers in de C categorie bepaalden met een volledige competitie de winnaar. Dat ook hier de rating niet altijd alles zegt blijkt wel uit een verrassende uitslag. Leandro Slagboom heeft weliswaar niet de hoogste rating, maar was toch favoriet naast Duncan Klaren die op papier de beste kansen had. Toen in al de eerste ronde Dylan Torensma verrassend won van Leandro, zag Duncan zijn kansen nog verder stijgen. In het onderlinge treffen was het wel Leandro die tot twee maal toe Duncan aan zijn zegekar bond en daarmee de basis legde voor zijn terechte kampioenschap! De vierde kanshebber op deze titel was Nemo Ding die alleen tegen Dylan de strijd in evenwicht kon houden en in Duncan en Leandro zijn meerderen moest erkennen.

Leandro Slagboom dus de terechte kampioen met op de voet gevolgd Duncan Klaren die onbedreigd de tweede plaats kon opeisen. Dylan pakte de brozen plak dankzij die verrassende overwinning op Leandro.

Voor de oudste jeugdcategorieën A en B hadden zich drie spelers aangemeld. De wedstrijdleiding besloot daarom gelijker tijd één volledige competitie te spelen voor beide categorieën. Ook hier was een grote favoriet: Sven Broersma.

De twee spelers die Sven van de titel moesten houden waren Osama Arabi en Christian Torensma. De eerste partij tussen de laatsten eindigde in winst voor Christian.

En warempel, dit bedenk je toch niet: ook Sven struikelde al in de tweede ronde! Osama lichtte Sven een pootje, maar in de derde ronde gaf Sven concurrent Christian geen kans en daarmee kwamen alle drie de spelers na drie rondes op gelijke hoogte: allemaal een 50% score. De vierde ronde gaf geen winnaar: remise tussen Osama en Christian. De vijfde ronde liet Sven zien wie de baas was en hij won van Christian. De laatste ronde bepaalde de uiteindelijke winnaar:

Osama ging er helemaal voor en bij winst zou hij ook de trofee pakken. Sven bleef koel en nam revanche op zijn eerste nul tegen Osama en trok de strijd weer gelijk.

Met drie uit vier een terechte winnaar en Sven kon uit handen van de wedstrijdleiding de bekers van de B én A categorie bij de oren vatten!

De winst op Sven leverde Osama de tweede plaats op en met even veel punten legde Christian beslag op de derde plek.

Nadat alle winnaars en deelnemers waren voorzien van de gewonnen bokalen en herinnering vaantjes kon iedereen tevreden terugkijken op een geslaagd toernooi!

De wedstrijdleiding van de Schaakclub Sneek ziet iedereen volgend jaar weer graag terug!

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Agenda

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek